Opdrachtgever

Bailleul Ontwerpbureau

Ontwerper

Bailleul Ontwerpbureau

Aantal m2

750 m2

Realisatie

02-06-2017

Bezoekerscentrum Kolonie 5-7

Jong en oud worden ondergedompeld in geschiedenis en toekomst van dit potentieel UNESCO-werelderfgoed. Begin 19de eeuw richtte generaal Johannes van den Bosch zeven koloniën van weldadigheid op. In het nieuwe en interactieve bezoekerscentrum ‘Kolonie 5-7’ komt dit unieke verhaal van armoedebestrijding en het utopisch experiment opnieuw tot leven.

Met de steun van Toerisme Vlaanderen ontwikkelde Kempens Landschap een interactief, dynamisch én meertalig bezoekerscentrum. Aan de hand van chronologische en interactieve opstellingen, worden bezoekers meegenomen in het verhaal van de Koloniën, hun ontstaan en verdere ontwikkeling. Ze worden als het ware ondergedompeld in de persoonlijke landlopersverhalen, de culturele en natuurlijke rijkdom van de gebieden. Zo worden de bezoekers nieuwsgierig gemaakt om zelf op ontdekking te gaan in de omgeving.

Bruns kreeg in opdracht van Bailleul ontwerpbureau de verantwoordelijkheid voor de realisatie van het nieuwe bezoekerscentrum. Tot de opdracht behoorde al het interieurwerk, exhibits, grafisch werk/signalisatie, AV hardware en diverse decoraties.