Opdrachtgever

Esplora Interactive Science Center

Ontwerper

NorthernLight

Aantal m2

1137 m2

Realisatie

28-10-2016

Esplora

Esplora is het nieuwe interactive science center van Malta en is gevestigd in Kalkara met uitzicht over de historische stad van Valetta en de luxe haven gelegen in de Middellandse Zee. Het gebouw werd vroeger gebruikt als ziekenhuis door de Koninklijke Marine. Na een uitgebreid restauratieprocess bestaat hetnieuwe science center nu uit diverse gebouwen en buitenruimten.

In opdracht van Esplora hebben Bruns en NorthernLight, middels een Design & Build constructie, op de begane grond een ruim 925 m² tentoonstellingsruimte ontworpen en ingericht. Daarnaast waren wij ook verantwoordelijk voor de realisatie van het Planetarium, 210 m². De twee tentoonstellingsruimten zijn ingericht met in totaal zo’n 70 interactieve exhibits binnen de thema’s ruimte-exploratie, het menselijk lichaam, mechanica en optica.

Esplora omarmt een ‘vrije keuze’ leeromgeving en presenteert families een dag vol leuke maar ook leerzame ervaringen waarin ze op een oriënterende manier bij diverse exhibits zullen leren samenwerken. Esplora geeft de bezoeker de mogelijkheid om op een ontdekkende wijze de wetenschap te begrijpen door middel van een serie aan hands-on ervaringen en exhibits. Op deze manier worden diverse wetenschappelijke processen zoals vragen, voorspellen, experimenteren, analyseren en concluderen gecommuniceerd en spelenderwijs uitgelegd.