Client

Bailleul Ontwerpbureau

Designer

Bailleul Ontwerpbureau

Surface m2

300 m2

Realisation

01-10-2018

Alma 2 restaurant

The restaurant of Alma, the Catholic University of Leuven, is redesigned in the new Alma style. Bruns, in cooperation with the design agency Bailleul, has implemented the theme ‘playground’ throughout the restaurant. On the floor are positioned playful lines as reminder of the gym. Although these floor markings has the practical function to suggest the most efficient routing. Large collages, with a nod to Monthy Python, are placed on the walls. These image walls provide ‘instagrammability’, where the students are challenged to make original selfies.

The given time schedule was the biggest challenge in this project. The very limited time that was set demanded a total focus on the implementation of the design to execution. During the project required this a lot of interaction between the designer and supplier of the cool and heat elements. For the engineering the challenge was to merge all these parameters into a high-quality interior, where the technical and hygienic properties of the materials were of great importance. The result is impressive!