Header Nieuws

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 22 september, in bijzijn van DNB-president Klaas Knot, het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam geopend.

In het centrum kan iedereen op interactieve wijze, door middel van games, filmpjes of een speurtocht, ontdekken hoe de economie werkt, wat DNB doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financiën.

Financiële educatie op de agenda

Tegelijk met de officiële opening ging ook de promotiecampagne Geld vertelt van start. Koningin Máxima kreeg na de opening een rondleiding door het Bezoekerscentrum, waarbij scholieren en studenten de interactieve onderdelen demonstreerden. Afsluitend sprak zij met betrokkenen over het belang van financiële educatie en de samenwerking tussen de verschillende partijen, waaronder DNB.

DNB-president Klaas Knot benadrukte in zijn toespraak het belang van openheid en toegankelijkheid. 'We hebben onze uiterste best gedaan om onze activiteiten zo toegankelijk en zo interactief mogelijk te presenteren. Hierdoor ontstaat er meer begrip over hoe de economie en de financiële sector in elkaar steken. En dat is goed voor iedereen.'

Kennismaken met goud, geld en de economie

Het nieuwe Bezoekerscentrum richt zich op twee soorten bezoekers. Groepen, veelal afkomstig uit het onderwijs (van voortgezet onderwijs t/m universiteit) kunnen als vanouds een rondleiding krijgen. Daarbij verkennen zij in competitieverband de diverse werkterreinen van DNB, zoals toezicht, monetair beleid, betalingsverkeer en economisch advies.

Behalve het georganiseerde groepsbezoek biedt het nieuwe centrum ook de gelegenheid voor ‘inloopbezoek’ op de begane grond. Voorbijgangers, toeristen en geïnteresseerden kunnen vrij binnenlopen om kennis te maken met DNB. Het centrum biedt een boeiende presentatie voor iedereen die meer wil weten over economie en het werkterrein van DNB. Waaraan kun je zien of een eurobiljet echt is? Onderzoek nauwkeurig echte en valse bankbiljetten in het vals geldlab, de enige plek in Europa waar dat kan. Of pak een goudstaaf beet en raad het gewicht. Financiële educatie van jongeren is van groot maatschappelijk belang. Immers, steeds meer jongeren hebben schulden. Het bezoekerscentrum is een interactieve lifestyle beleving voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar.

Dat de euro het betaalmiddel in Nederland is, weten kinderen wel. Maar hoe de euro er in Nederland en in het buitenland precies uit ziet, in welke landen je met de euro kunt betalen of hoe je met de euro betaalt en rekent is vaak niet bekend. Het is belangrijk dat kinderen dit leren en daardoor nog bewuster met geld omgaan. In het centrum kan iedereen op interactieve wijze, door middel van games, filmpjes of een speurtocht, ontdekken hoe de economie werkt, wat De Nederlandsche Bank doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financiën.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns