Opdrachtgever

Bailleul Ontwerpbureau

Ontwerper

Bailleul Ontwerpbureau

Aantal m2

300 m2

Realisatie

01-10-2018

Alma 2 restaurant

Het restaurant van Alma, de Katholieke Universiteit van Leuven, is omgedoopt in de nieuwe Alma stijl. Bruns heeft in samenwerking met het ontwerpbureau Bailleul het thema ‘playground’ in het gehele restaurant doorgevoerd. Op de grond zijn speelse lijnen geplaatst die doen terugdenken aan de sportzaal. Tevens hebben deze vloermarkeringen een praktische functie om de meest efficiënte routing aan te geven. Op de muren zijn grote collages, met een knipoog naar Monty Python, geplaatst. Deze beeldwanden zorgen voor ‘instagrammability’, waarbij de studenten worden uitgedaagd om originele selfies te maken.

De uitdaging in dit project was vooral de planning. De zeer beperkte tijd die was vastgesteld vroeg om snelle implementatie van het ontwerp naar uitvoering. Dit vereiste gedurende het project veel interactie met de ontwerper en de leveranciers van de te leveren koel en warmte elementen. Voor de engineering lag de uitdaging om al deze parameters samen te voegen in een hoogwaardig interieur, waarbij de technische en hygiënische eigenschappen van de materialen van groot belang waren. Het resultaat mag  er zijn!