Opdrachtgever

Discovery Center Continium

Ontwerper

DST - het experience bureau

Realisatie

23-10-2015

Continium Cube & SMARTphone!

Op 25 oktober 2015 opende Museumplein Limburg twee nieuwe musea!
Aan het bestaande wetenschapsmuseum Continium discovery center zijn twee nieuwe bezoekersinstellingen toegevoegd: Columbus earth theater en Cube design museum. Kerkrade krijgt hiermee het eerste omgekeerde planetarium van de wereld en het eerste designmuseum van Nederland. De drie museale instellingen worden nu al geprezen als de musea van de toekomst vanwege hun innovatieve en ontgrensde karakter.

Na ruim een jaar dicht te zijn geweest vanwege de nieuwbouw, gaat het bestaande museum Continium weer open. Hier draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie laat zien hoe beide disciplines ons dagelijks leven beïnvloeden, in verleden, heden en toekomst. Bezoekers ontdekken zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations.

Bruns was verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en installatie van Cube design museum en tijdelijke tentoonstelling SMARTphone!

Cube, het eerste designmuseum van Nederland, wordt geen designmuseum in de traditionele zin van het woord. Gevestigd in een symmetrische kubus van 21 bij 21 m², die lijkt te zweven boven het plein, presenteert Cube niet alleen spraakmakende en inspirerende exposities van het beste internationale én regionale design, maar wordt het vooral een dynamisch centrum waar je beleeft hoe we onze wereld vormgeven. Ervaren, zien, voelen en horen, maar meer nog: denken, doen en samenwerken staan centraal. Tijdens je bezoek werk je samen met ontwerpers en studenten aan nieuw product design. Je ontdekt alle “ins & outs” van het designproces; van brainstorm tot prototype. Help designstudenten die in de Labs aan het werk zijn met het vinden van oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

SMARTphone! We kunnen bijna niet meer zonder. Het mobieltje zoals we dat nu kennen, is het resultaat van duizenden jaren wetenschappelijke ontwikkelingen. In de expositie SMARTphone! maak je kennis met uitvinders, die zonder het te weten hebben bijgedragen aan de hedendaagse smartphone. Ook ontdek je allerlei technieken die in je smartphone verstopt zitten. SMARTphone! is een tijdelijke tentoonstelling en te bezoeken tot en met 4-9-2016. Leuk detail: je museumgids is een speciale app op je smartphone en meet alles wat je doet en ziet. Aan het einde van de expositie zie je je eigen resultaten terug op een digitaal bord.