Header Nieuws

De perfect match! De Stijl, Rietveld, De Ploeg en Bruns. Geen wonder dat voor het eerste evenement in ons bezoekerscentrum in De Ploeg de aftrap werd gegeven voor het feestjaar 'Mondriaan to Dutch Design'.

Dit jaar vieren we, samen met de rest van Nederland onder de naam ‘Mondriaan to Dutch Design’ (#MTDD), het 100 jarig bestaan van kunststroming ‘De Stijl’. Door heel Nederland vinden er inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. Noord-Brabant is dé plek voor Dutch Design en Eindhoven misschien wel het epicentrum. Met de voltooide grootscheepse renovatie van De Ploeg, valt voor Bruns dit jaar alles samen. Vanwege het feit dat Gerrit Rietveld een vooraanstaand lid was van kunstbeweging De Stijl heeft de provincie Noord-Brabant voor de aftrap van het stijljaar gekozen voor een bijeenkomst in De Ploeg. Tijdens de bijeenkomst 'Design, de kracht van Brabant' vond een inspirerende sessie plaats onder leiding van Frans van Dooremalen (Brabant C). De bijeenkomst ging daarnaast over de Brabantbrede designprogrammering in het themajaar 2017. Het liet de enorme potentie van onze regio zien, met Eindhoven als Capital of Dutch Design. Unieke designlabs, evenementen en musea in de Brabantse steden, maken deze regio tot District of Dutch Design met kansen voor onze regionale economie, cultuur en internationale uitstraling en hoe kunnen we dit verder versterken en verzilveren. Al met al een inspirerende ochtend in een inspirerende omgeving.

1 april, wanneer het toeristenseizoen start, wordt het bezoekerscentrum van De Ploeg geopend. Met een expositie, ontworpen door onder andere Aart van Asseldonk, zal ook deze eerste expositie inspelen op 100 jaar De Stijl – Van Mondriaan tot Dutch Design. Bezoekerscentrum De Ploeg is vanaf 3 april 2017 maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur geopend. Op reservering is het bezoekerscentrum, buiten de vaste openingstijden te bezoeken met eventueel een gids als onderdeel van een complete Rietveldsafari.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns