Header Bruns De Ploeg

De directie van De Ploeg vond dat arbeiders in een plezierige en groene omgeving moesten kunnen werken en streefde daarom naar een harmonisch model tussen industrie en natuur. Een landschapspark was daarbij gewenst, waarvoor tuin- en landschapsarchitecte Mien Ruys – dé autoriteit op groengebied – werd ingeschakeld. Rietveld en Ruys vormden een perfecte match.

Beiden hadden het streven goede vormgeving voor een groot publiek toegankelijk en bereikbaar te maken, vanuit ideeën over functionalisme en standaardisatie. In 1958 werden fabriek en park opgeleverd.

Bruns De Ploeg 1
Bruns De Ploeg 2
Bruns De Ploeg 3
Bruns De Ploeg 4

Bergeijk

Behalve de fabriek en het park, bevinden zich in Bergeijk ook twee woonhuizen, een bushokje, een klok van Rietveld en verschillende (school)tuinen en plantsoenen van Mien Ruys. Dit ‘Rietveld & Ruys’- erfgoed ligt geconcentreerd op een paar vierkante kilometers bij elkaar. Op Utrecht na telt Bergeijk de meeste Rietveldobjecten; in combinatie met het werk van Mien Ruys uniek voor Nederland.

In Bergeijk werden decennialang de internationaal befaamde Ploegstoffen ontworpen en vond ook meubelmerk ’t Spectrum zijn oorsprong. Beide bedrijven wisten grote ontwerpers aan zich te binden. Men stelde Bergeijk als voorbeeld voor de rest van de wereld.

Midden 20e eeuw was Bergeijk het ‘creatieve centrum van de wereld’. Hier bloeiden de idealen ten aanzien van wonen, design en architectuur en zinderde het van de vooruitstrevendheid. Bergeijk stond synoniem voor interieurstoffen en meubels van hoge kwaliteit en topdesign. Het vooruitstrevend klimaat in Bergeijk heeft mede bijgedragen aan de opkomst van een waardering voor ‘Dutch Design’.

Bruns De Ploeg 5
Bruns De Ploeg 6
Bruns De Ploeg 7
Bruns De Ploeg 8

Bruns & De Ploeg

De affiniteit van Bruns met de modernistische traditie in Bergeijk is groot. Evenals Weverij De Ploeg, combineert Bruns modern vakmanschap met creativiteit.

“Wij zijn weliswaar een technisch bedrijf, maar hebben grote affiniteit met creativiteit.”

Onze expertise is het zoeken naar creatieve oplossingen, zodat een tentoonstelling maximaal kan worden beleefd. Dat vraagt om vakmanschap, inzicht en flexibiliteit. Open staan voor nieuwe methoden, materialen en technieken.

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Bruns De Ploeg 9
Bruns De Ploeg 10
Bruns De Ploeg 11
Bruns De Ploeg 12
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns