Header Nieuws

Deze winter, vanaf 27 november tot en met 18 januari, zal voor de derde keer het Amsterdam Light Festival plaatsvinden.

Meer dan vijftig dagen kunnen bezoekers genieten van schitterende licht shows in het historische centrum van Amsterdam.

Met een ontwerp van Tjep. heeft Bruns een lichtinstallatie langs de Amstel ontwikkeld. Het sculptuur, de Lightbridge, is op de laatste brug van de Herengracht geïnstalleerd tegenover de Hermitage.

Lightbridge brengt een ode aan de Amsterdamse brug en knoopt, zoals het een goede brug betaamt, een aantal verschillende zaken aan elkaar. Niet alleen dat straat- en waterleven, maar ook de oude en de nieuwe architectuur van de stad: de zeventiende-eeuwse grachtengordel en hedendaagse uitbreidingen langs de oevers van het IJ. De lampjes zijn een bijzondere knipoog naar wat volgens Tjep. de meest herkenbare lichtbron van de stad is: de bogen met lichtjes die aan de bestaande Amsterdamse bruggen werden vastgemaakt. Ze reageren op beweging, zowel vanaf de straat als vanaf het water, en antwoorden door middel van computergestuurde lichteffecten. Niet eerder sloeg een kunstwerk zo’n mooie brug tussen wat was en wat nog in het verschiet ligt.

Fotografie: Tjep. 

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns