Header Nieuws

ARTIS opent donderdag 12 mei aan het Artisplein een van de oudste museumgebouwen in Amsterdam.

Na 75 jaar gesloten te zijn voor publiek is het monumentaal erfgoed duurzaam gerestaureerd, vernieuwd en is er een compleet nieuw concept neergezet: Het Groote Museum.

Na het inrichten van het bekroonde ARTIS-Micropia mochten wij ook nu voor het tweede museum van ARTIS aan de slag. Met zorg voor het monumentale pand is er een compleet nieuw interieur volgens ontwerp van Kossmanndejong door Bruns ontwikkeld, geproduceerd en gerealiseerd. Tijdens de restauratie zijn de oude museumruimtes nog wonderbaarlijk intact gebleven. Zelfs de originele verf is nog aanwezig op de 19de-eeuwse vitrinekasten. In combinatie met de nieuwe meubels volledig door Ata Tech geïntegreerd met AV hardware is een bezoek aan het nieuwe museum een bijzondere beleving.

De tentoonstelling
In het Groote Museum gaan bezoekers naast de verschillen en overeenkomsten, bovenal de verbondenheid tussen alles wat leeft: mens, dier, plant en microbe ontdekken. “Na een bezoek kijk je straks met een andere blik naar alles wat leeft in ARTIS: met meer verwondering en een groter gevoel van verbondenheid. Hiermee inspireren we bezoekers om het verschil te maken in de uitdagingen van vandaag en morgen” zegt Rembrandt Sutorius, ARTIS-directeur.

Je gaat op een persoonlijke expeditie, met je lichaam als startpunt. Je kijkt in een spiegel en ontdekt overeenkomsten met de wereld om je heen en gaat zelfs dwarsverbanden zien. Zo doen wortels van een boom hetzelfde als jouw darmen. Ook zie je dat toen jij als baby kroop, je hetzelfde bewoog als een krokodil. Door deze overeenkomsten te ontdekken, ga je anders naar jezelf kijken en naar de wereld om je heen. Je komt erachter dat je verbonden blijkt te zijn met alles wat leeft, tot in je kleinste vezels.

Het nieuwe museum bestaat uit veertien zones. Elke zone loopt in elkaar over en verbeeldt een onderdeel van je lichaam. Middels installaties, interacties, verhalen, films, collectiestukken en foto’s komt elke zone tot leven. Het museum combineert meerdere specialismen en is interdisciplinair. Zo hebben ook kunstenaars en wetenschappers hun expertise bijgedragen aan het verhaal van het Groote Museum. Hierdoor zie je als bezoeker beter het grote geheel. Een bioloog heeft nu eenmaal een andere invalshoek dan een filosoof of kunstenaar.

In het ARTIS-Groote Museum is altijd iets nieuws, altijd iets verrassends.

Vanaf donderdag 12 mei is het Groote Museum open voor publiek. De hele week tot en met zondag 15 mei wordt de opening feestelijk gevierd!
Ontdek het nieuwe museum: https://www.grootemuseum.nl/nl/ontdek

Foto: Maarten van der Wal

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta