Header Nieuws

Boekpresentatie: ‘Jan en Hubert van Eyck geboren in Bergeijk’

Op vrijdag 22 april 2022 presenteerde Dr. Lucas van Dijck, in aanwezigheid van vele genodigde, zijn onderzoeksresultaten naar de herkomst van de 15-eeuwse schilders Jan en Hubert van Eyck. Zijn onderzoek toont aan dat de herkomst van de van Eycks niet in Vlaanderen ligt, maar hier in de Brabantse Kempen in Bergeijk!

Ons bedrijfspand Rijksmonument De Ploeg werd opengesteld voor de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘Jan en Hubert van Eyck geboren in Bergeijk’ uitgereikt aan burgemeester Arinda Callewaert. In de 80 pagina’s tellende studie blijkt dat beide broeders op het kasteeltje Portync in Bergeijk zijn geboren en hun jeugd daar hebben doorgebracht.

De boekpresentatie was een feestelijke aangelegenheid, georganiseerd door het Jheronimus Bosch Art Center. Het geheel werd muzikaal begeleid door Johan van Rycken en Anneke Verhoeven, fluitisten en docenten dwarsfluit bij muziekschool Art4u.   

Het boek waarin de bijzondere feiten worden verteld, is vanaf deze week voor €12,50 te verkrijgen bij het Cultuurhuis, Visit Brabant en de Bruna in Bergeijk. Tevens is de tentoonstelling, gewijd aan de ‘onthulling’, gratis tot 13 oktober 2022 te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 in ons bezoekerscentrum.

Foto: Henk van Esch

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta