Header Nieuws

Eind 2018 start NIRAS de bouw van het bezoekerscentrum Tabloo in Dessel.

Het gebouw zal bestaan uit onder meer een interactieve expo, een auditorium en multifunctionele ruimtes. Tabloo wordt een centrum waar jong en oud alles te weten komt over radioactiviteit en radioactief afval. Het ligt gelegen in een prachtig landschapspark waar zowel bezoekers als de inwoners van Dessel en Mol een frisse neus kunnen halen. In 2022 zal Tabloo officieel zijn deuren openen.

Marc Demarche, directeur-generaal van NIRAS legt uit: “Een uitstapje naar Tabloo zal een fijne belevenis zijn voor jong en oud. Bezoekers zullen, op een laagdrempelige en verrassende manier, alles leren over radioactiviteit en het beheer van radioactief afval. De expo koppelt de nieuwste multimediale technieken aan boeiende verhalen, interactiviteit en spelelementen.”

Via de audiogids worden aparte informatieparcoursen aangeboden, aangepast aan de achtergrondkennis en interesse van de bezoekers. Op deze manier kunnen scholen, families en andere doelgroepen elk op hun eigen tempo kennismaken met radioactiviteit, de toepassingen ervan en het beheer van het afval dat erbij komt kijken. Tijdelijke tentoonstellingen, workshops, een laboratorium met proefjes over radioactiviteit en een wandeling rond de testopstellingen en de oppervlaktebergings-installaties maken een bezoek aan Tabloo compleet. Het aanbod is erop gericht om zoveel mogelijk mensen op een boeiende manier te laten kennismaken met een voor velen onbekende wereld.

Voor de uitwerking en realisatie van de permanente tentoonstelling koos NIRAS voor een bekend gezicht: Bailleul Ontwerpbureau. Al meer dan 35 jaar brengt het ontwerpbureau verhalen op maat van het doelpubliek. De Gentse creatievelingen zetten zo ook jaren geleden al hun schouders onder Isotopolis, het huidige bezoekerscentrum in Dessel. 

De inrichting van de permanente tentoonstelling wees NIRAS eind september 2018 toe aan specialist Bruns. De hoofdzetel van de Nederlandse onderneming uit Bergeijk ligt op slechts 25 km van Tabloo. In de streek rond Dessel realiseerde Bruns al verschillende projecten. Onder meer het interactieve doecentrum Hidrodoe in Herentals, het bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas en het toeristisch infokantoor met belevingsruimte van Kasterlee.

Voor Tabloo werkt Bruns samen met het Belgische multimediabedrijf CREATE dat als onderaannemer zal zorgen voor de multimedia, videotoepassingen, animatietechnieken en de audioguide van de expo.

Tekst is verleend uit het Persdossier en Persbericht (2018), beide geschreven door Evelyn Hooft.

 

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns