Header Nieuws

Nieuwsgierigheid is wat ons drijft. Ontdekken hoe dingen werken en hoe we ze nog beter kunnen maken. Oplossingen bedenken die ervoor zorgen dat de producten die wij maken echte ervaringen worden.

Wij zijn erg blij dat wij vanaf heden deze belofte ook toe kunnen gaan passen op onze vitrines want vooruitlopend op onze verhuizing naar De Ploeg hebben wij onze werkzaamheden uitgebreid met een eigen glasbewerkingsfabriek.

Als integraal ontwikkelaar en bouwer van museale inrichting weten wij als geen ander hoe belangrijk de presentatie van objecten is voor onze klanten. Voor de bezoeker is de vitrine een belangrijk onderdeel van de museumbeleving maar voor conservatoren is het van belang dat kostbare objecten in een professionele en klimaat vriendelijke omgeving worden tentoongesteld. Met de enorme kennis en ervaring van Bruns op het gebied van glas en vitrinetechnieken kunnen we vanaf nu de kwaliteit van onze vitrines naar een nog hoger niveau brengen doordat de bewerking en verwerking van glas in eigen huis plaatsvind. Met onze eigen hoogwaardige systemen kunnen we klanten nog meer op maat gesneden producten aanbieden zodat uiteindelijk de rijkdom aan verhalen en objecten optimaal tot hun recht komen.

Onze glasbewerkingsfabriek is samengesteld met apparatuur uit het hoogste segment. Onderstaand een opsomming met korte beschrijving van onze outillage:

• Verstek- en slijpmachine: Bavelloni VE500 V10
Deze verstek- en slijpmachine staat bekend als de beste machine op de markt voor het verwerken van één en meerdere afkantingen met een variabele hoek van 0 graden omhoog tot 45 graden. Ze zijn speciaal ontworpen voor het laden van zware gewichten. De inlaatarm heeft een onafhankelijke motorisering.

• Bewerkingscentrum, freesmachine: Bavelloni NRG330-3 CNC
NRG330-3 is een high performance glasmachine die kan worden geconfigureerd naar specifieke eisen van de klant. Deze 3-assige CNC onderscheid zich door de hoge productiviteit, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Gekenmerkt door een robuuste volledig toegankelijke structuur voldoet deze machine in alle opzichten aan onze behoeften. De machine kan frezen, boren, schrijven, graveren, snijden met een rechtlijnige schijf in een bepaald profiel.

• Snijlijn: Macotec Mastershape 3.7FR Macotec Strato Active 3.7E
Deze volledig automatische tafel is een geruisloos, compact, nauwkeurig en betrouwbare snijtafel. De high-tech machine is uitgerust met een touch-screen console, dat een automatische cyclus biedt voor het laden van glasplaten. Het is ook mogelijk om meerdere templates in te lezen en uit te voeren op het werkvlak.

• Rekkensysteem: OCS Schiavo CLV
Dit rekkensysteem/zuignappen systeem van OCS Glass is volledig doorontwikkeld op het gebied van veiligheid omdat ze zware glasplaten moeten kunnen hijsen en transporteren. Het apparaat is voorzien van een robuuste structuur in elektrisch gelast ijzer, dubbele veiligheid circuit en dubbele vacuümtank voor het vastpakken van de glasplaten, wat tevens in het geval van een black-out is te garanderen. Bovendien is er ook een akoestisch en visueel alarm zichtbaar voor de gebruiker wanneer het juiste vacuümniveau is bereikt om een glasplaat te heffen of te lossen.

• Waterzuivering: ForzaG T6 MINI
Dit machine is een compacte en effectieve oplossing voor de waterbehandeling van onze slijpmachine. De machine kan direct aan één van de watertaks van de slijpmachine worden geïnstalleerd waardoor het water constant gereinigd wordt met behulp van een centrifuge. Met deze oplossing verbetert de kwaliteit van het water en het bespaard een hoop in de onderhoudskosten. Bovendien vraagt dit systeem niet om extra fabrieksruimte omdat hij bovenop de watertank kan worden geïnstalleerd.

• Boormachine: Neptun Quickdrill 160-30 NC
Deze verticale boormachine heeft een numerieke controle voor de uitvoeren van gaten en boren op vlakglas. De machine wordt gekenmerkt door gebruiksgemak, snelle programmering door middel van touch-screen, zorgt voor de hoogste snelheid en nauwkeurigheid van de glasbewerking cycli. De automatische as vergrendeling zorgt voor een veilige en snelle gereedschapswisseling.

• Wasmachine: Neptun LV Top 1642-20P
Bij velen niet bekend, maar het is voor de kwaliteit van het bewerkte glas van het hoogste belang dat binnen een half uur na bewerken (slijpen, polijsten, boren) het glas perfect gewassen wordt, om te voorkomen dat slijpresten zich vastzetten op het glas. De Neptun wasmachine LV Top is een makkelijk te gebruiken machine, die vanuit alle invalshoeken het glas bereikt. Zorgvuldig bedacht en ontworpen voor het wassen drogen van glas zonder onderhoudskosten. Alle delen van de machine die in aanraking komen met water zijn gemaakt van roestvrij staal. Deuren zijn gemaakt van gehard glas waardoor een eenvoudige inspectie van een werkende cyclus mogelijk is en het glas heeft gelijk een geluidsisolerende functie.

Wij zijn Bruns. Wij doen er alles aan om uw ideeën tot leven te brengen. Om bezoekers een echte ervaring te bieden. En dat kunnen wij als geen ander.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns