Header Nieuws

Woningcorporatie Wooninc. uit Eindhoven en Bruns BV uit Bergeijk hebben een akkoord bereikt over de verkoop van het Rijksmonument De Ploeg. Ook de gemeente Bergeijk en de Provincie Noord-Brabant zijn betrokken bij de totstandkoming van dit akkoord.

Woningcorporatie Wooninc. uit Eindhoven en Bruns BV uit Bergeijk hebben een akkoord bereikt over de verkoop van het Rijksmonument De Ploeg. Ook de gemeente Bergeijk en de Provincie Noord-Brabant zijn betrokken bij de totstandkoming van dit akkoord. De Ploeg zal worden gerestaureerd, het park blijft open voor publiek en Bruns BV zal zich in De Ploeg vestigen. Het akkoord betekent zekerheid over het behoud en duurzaam gebruik van Rijksmonument De Ploeg.

Alle partijen onderstrepen de cultuurhistorische waarde van De Ploeg als icoon en zien Bruns, ontwikkelaar van tentoonstellingen en inrichter van onder andere musea, informatie- en science centra, als een zeer passende invulling van het Ploeggebouw. Evenals Weverij De Ploeg combineert Bruns vakmanschap met creativiteit. Dat wil Bruns op deze plek opnieuw tot leven brengen. Bruns zal in het pand een bezoekerscentrum vestigen met als thema Gerrit Rietveld en Mien Ruys en de link naar Bergeijk, waarbij het bezoekerscentrum tevens de showroom is voor Bruns. Het bezoekerscentrum is tijdens werktijden opengesteld voor het publiek. Het park zal een openbaar karakter krijgen en voor Bruns een verlengstuk zijn van het bezoekerscentrum en een uitbreiding van de demonstratieruimte, aangezien Bruns veel buitenopstellingen realiseert. Bruns zal stimuleren dat er evenementen in het park worden georganiseerd, zodat het park een meer centrale rol krijgt in het centrum van Bergeijk.

Na de zomer wordt een voorstel om te investeren in De Ploeg voorgelegd aan Gedeputeerde Staten. Als zij het besluit tot investeren nemen, moeten daarna Provinciale Staten nog instemmen met het besluit. Dan pas is het akkoord definitief. Het monumentale Mien Ruys park blijft toegankelijk voor publiek waar ook evenementen georganiseerd zullen worden. Het onderhoud van het openbare park zal de gemeente op zich nemen.

Naar verwachting zal de restauratie van Rijksmonument De Ploeg in 2016 uitgevoerd worden. Daarna zal Bruns verhuizen naar De Ploeg. De Ploeg zal worden gerestaureerd, het park blijft open voor publiek en Bruns BV zal zich in De Ploeg vestigen. Het akkoord betekent zekerheid over het behoud en duurzaam gebruik van Rijksmonument De Ploeg.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns