Header Nieuws

Met ruim 375.000 objecten beheren het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde samen enorme hoeveelheid gebruiksvoorwerken uit de hele wereld.

Het merendeel hiervan ligt opgeslagen in het ondergrondse depot wat natuurlijk zonde is. Omwille van die reden hebben ze onder andere Floortje Dessing gevraagd om uit deze enorme collectie haar favoriete objecten te kiezen om deze vervolgens tentoon te stellen in een speciaal daarvoor opgebouwd mini museum op perron 8 en 9b van station Leiden. Tot en met 23 juli is het mogelijk om het Museum van Floortje en haar favoriete objecten uit Oceanië te bekijken op het perron van station Leiden.

De collectie biedt een bijzondere verzameling schatten van de zee. Van al haar reizen die Floortje voor diverse reisprogramma’s over de hele wereld maakten heeft Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee de meeste indruk op haar gemaakt. De zee speelt daarom een belangrijke rol in haar dagelijks leven wat je ook weer terug ziet in de objecten. Van praktisch vis- en kookgerei tot de prachtigste sieraden.

Naar ontwerp van NorthernLight was Bruns verantwoordelijk voor de realisatie en installatie van het eerste mini museum over het Museum van Floortje. Floortje is slechts de eerste bekende Nederlander in een reeks van 5 mini museums. Later dit jaar reist het project verder met het Museum van Kenny B op 27 juli t/m 20 augustus in Arnhem, Soufiane Touzani op 24 augustus t/m 24 september in Utrecht en Filemon Wesselink op 28 september t/m 22 oktober in Zwolle. Het laatste museum is van Yvette van Boven dat op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum te zien is.

Het project is mede tot stand gekomen door bijdragen van de BankGiro Loterij, ProRail en NS. ProRail draagt bij aan een prettig verblijf op de perrons. Zo verbinden ze mensen, landen en culturen en past deze unieke samenwerking helemaal bij hun missie: ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt. De BankGiro Loterij vindt ‘Museum van’ een goed voorbeeld van hoe je, op een originele en toegankelijke manier, deze anders verborgen gebleven collectie kan laten zien. NS vindt aangename, veilige en schone stations van groot belang voor de reizigers. Om dit te versterken proberen ze reizigers aangenaam te verrassen om het reizen met NS en het verblijven op de stations zo prettig mogelijk te maken.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns