Header Nieuws

De Kempen kiest ‘Bruns restauratie De Ploeg en Park’ als winnaar Kempentrofee 2016

Bruns restauratie De Ploeg & Park is door het publiek het meest gewaardeerde initiatief in de Brabantse Kempen en daarmee winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2016. Het initiatief wist maar liefst 34 % van de stemmen binnen te halen. Jan Zeeman, topman van de Zeeman TextielSupers en inwoner van de Kempen, reikte de prijs uit. De andere genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee 2016 waren KSE Process Technology B.V., KempenTech Dutch Technology Week, Wonen en werken op De Laarhoeve en Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze. Gastheer van deze avond was Wethouder Cees van de Ven van de gemeente Reusel-De Mierden.

Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform, hèt samenwerkingsverband in de Brabantse Kempen, projecten en initiatieven onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. De tiende feestelijke editie van de uitreiking werd op de locatie van de Winterfeesten in Reusel-De Mierden georganiseerd.

Winnaar Kempentrofee 2016
Als één van de sterke Bergeijkse lokale, maar internationaal opererende, ondernemingen heeft het bedrijf Bruns de restauratie en herbestemming van rijksmonument De Ploeg en het Park op zich genomen. Dat vergt durf, gekheid én een lokaal hart. Ondernemerszin, in combinatie met lokale verbondenheid en Kempische aanpak, heeft geleid tot een uniek restauratieproces van het zeer belangrijke rijksmonument. Alle partijen, die vanuit de overheid en de markt in dat proces zijn betrokken, waarderen de manier van samenwerking.

Restauratie Park en de Ploeg door Bruns
Bruns, ontwikkelaar van tentoonstellingen en fabrikant van modellen voor musea, heeft De Ploeg overgenomen. Het befaamde gebouw van architect Gerrit Rietveld stond al jaren leeg en heeft na een omgangrijke restauratie een nieuwe bestemming gekregen waarbij een parel van een rijksmonument een permanente nieuwe functie gaat krijgen. Het gebouw stamt uit 1957 en is inmiddels in ere hersteld. Ook het park rond De Ploeg krijgt een opknapbeurt en wordt zo veel mogelijk teruggebracht tot de oorsprong van het ontwerp van Ruys. Op 2 januari 2017 start Bruns haar activiteiten op deze prachtige nieuwe locatie.

De Brabantse Kempentrofee wordt georganiseerd door het Huis van De Brabantse Kempen.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns