Header Nieuws

We spraken met Karin van Schijndel, projectcoördinator bij Bruns, over hun jarenlange werkrelatie met Conformiso. 

Objectieve blik van Conformiso

Conformiso is al heel lang betrokken bij Bruns, vertelt Karin van Schijndel: “Ik werk hier al 13 jaar en Jeroen Molendijk was er toen al een tijdje. Hij adviseert en begeleidt ons op het gebied van ISO 9001 en VCA* en hoort inmiddels ook echt bij het bedrijf. Met zijn objectieve blik houdt hij ons scherp. Met ISO en VCA als kapstok stelt hij op het juiste moment de juiste vragen waardoor wij na blijven denken over de strategie en de toekomst van Bruns.”

Duurzaamheidsscan geeft inzicht in ‘hoe groen we zijn’

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Annette Willems van Conformiso in juni van dit jaar bij Bruns aan de slag gegaan met de ‘Duurzaamheidsscan’, een eigen ontwikkeld instrument door Conformiso. “We wilden graag weten hoe duurzaam we al zijn én welke stappen we nog kunnen zetten. Om daar handen en voeten aan te geven, zochten we een goed ‘meetinstrument’. Jeroen kwam toen met de ‘Duurzaamheidsscan’ van Conformiso. Ik moet zeggen dat ik er een beetje sceptisch tegenaan keek, met name omdat we zelf onze uitgangspositie moesten bepalen. Annette heeft vervolgens de scan toegelicht en daarmee de scepsis weggenomen. Onder haar begeleiding opende de scan juist deuren om het gesprek te voeren. Met de juiste mensen aan tafel hebben we alles besproken op het gebied van duurzaamheid: van onze auto’s en de afdeling inkoop tot de materialen die gebruikt worden en de engineering van de exhibits. De scan heeft behoorlijk concrete actiepunten opgeleverd. Wat mij betreft blijft er een rol voor Annette hierin, om de focus te houden.”

Ambitie

De ‘Duurzaamheidsscan’ levert geen certificaat op. Hoe gaat Bruns naar buiten uitdragen dat ze wel bezig zijn met duurzaamheid? “We blazen niet zo hoog van de toren, misschien door Brabantse bescheidenheid. Maar ambitie, ook op het gebied van duurzaamheid, is er zeker wel. We denken na over het langdurig verhuren van tentoonstellingen. Dat de klant dus een tentoonstelling voor 10 jaar huurt en dat wij al die tijd zorgen voor het onderhoud maar ook voor het afbreken, afvoeren en hergebruiken na die 10 jaar. Bovendien streven we naar het engineeren van exhibits die volledig ‘cradle to cradle’ zijn. Als we zo ver zijn, dragen we dat zeker uit!” aldus een trotse Karin van Schijndel.

https://www.conformiso.nl/conformiso-in-de-praktijk-bruns/

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta