Header Nieuws

VilVite Sotra is een nieuw science center dat gevestigd is in het grootste winkelcentrum van het eiland Sotra Kystby, Noorwegen. Het verhaal van de lokale bevolking, cultuur, industrie en natuur is vertaalt in wetenschappelijk onderbouwde interactieve opstellingen voor een breed publiek.

Sotra is van een traditioneel arme maatschappij gegroeid naar een hightech gemeenschap waar de diepzeevis industrie en moderne visserij hoogtij viert.

Op 22 mei 2015, is het geheel nieuwe VilVite Sotra geopend. Dit bijzondere Science Center zit gevestigd in het winkelcentrum van Sotra. Middels een design and build constructie was Bruns in samenwerking met NorthernLight (ontwerp) verantwoordelijk voor de totale realisatie van dit unieke Science Center.

VilVite, een zeer gekend modern Science Center in Bergen, Noorwegen is in mei 2007 geopend en trekt jaarlijks zo’n 115.000 bezoekers. Op verzoek van de Noorse projectontwikkelaar Sartor is Vilvite gevraagd een Science Center te ontwikkelen in het winkelcentrum van Sotra, een eiland 15 km ten westen van Bergen. Dit activiteitencentrum moet een speelterrein worden voor kinderen en de verkoop van het lokale winkelcentrum stimuleren. Het winkelcentrum genereert momenteel 4 miljoen bezoekers per jaar. Met onder andere de komst van het Science Center verwachten ze een extra miljoen bezoekers per jaar te trekken.

VilVite Sotra is onderverdeeld in drie themaruimtes. De eerste ruimte heeft een aantal spectaculaire elementen waar de bezoeker moderne technologie kan gebruiken om bekende dingen in een nieuw perspectief te zien. In een ander thema zijn de exhibits geïnspireerd op de natuur, cultuur en het bedrijfsleven van Sotra met opstelling waar bezoekers tegen zichzelf of andere kunnen spelen. De derde ruimte is voor de jongste bezoekers die kennis kunnen maken met spannende avonturen en spellen binnen het thema scheepvaart. Middels een grote diversiteit aan spellen wordt de creativieit en samenwerking van kinderen gestimuleerd. De nadruk van dit Science Center in Sotra, in vergelijking tot Bergen, is dat de nadruk ligt op entertainment en minder op onderwijs.

 

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns