Header Nieuws

Aan het bestaande wetenschapsmuseum Continium discovery center zijn twee nieuwe bezoekersinstellingen toegevoegd: Columbus earth theater en Cube design museum.

De drie museale instellingen worden nu al geprezen als de musea van de toekomst vanwege hun innovatieve en ontgrensde karakter. Na ruim een jaar dicht te zijn geweest vanwege de nieuwbouw, gaat het bestaande museum Continium weer open. Hier draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie laat zien hoe beide disciplines ons dagelijks leven beïnvloeden, in verleden, heden en toekomst. Bezoekers ontdekken zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations.

Bruns was verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en installatie van Cube design museum en tijdelijke tentoonstelling SMARTphone!

Cube design museum
Cube, het eerste designmuseum van Nederland, wordt geen designmuseum in de traditionele zin van het woord. Gevestigd in een symmetrische kubus van 21 bij 21 m², die lijkt te zweven boven het plein, presenteert Cube niet alleen spraakmakende en inspirerende exposities van het beste internationale én Euregionale design, maar wordt het vooral een dynamisch centrum waar je beleeft hoe we onze wereld vormgeven. Ervaren, zien, voelen en horen, maar meer nog: denken, doen en samenwerken staan centraal. Tijdens je bezoek werk je samen met ontwerpers en studenten aan nieuw product design. Je ontdekt alle “ins & outs” van het designproces; van brainstorm tot prototype. Help designstudenten die in de Labs aan het werk zijn met het vinden van oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

SMARTphone!
SMARTphone! een Tijdelijke tentoonstelling waarbij je een tijdreis maakt vanaf de allereerste telefoon tot de smartphones van nu. Niet alleen de techniek zelf is veranderd, maar ook hoe we ermee omgaan en hoe belangrijk het is in ons leven. Leuk detail: je museumgids is een speciale app op je smartphone en meet alles wat je doet en ziet. Aan het einde van de expositie zie je je eigen resultaten terug op een digitaal bord. In het museum kun je lekker veel zelf doen. Er zijn allerlei doe-stations te vinden: lanceer een raket, speel watervoetbal, bouw robots, maak je eigen speelgoed en nog veel meer. Een voorproefje van hoe jij als professor zou zijn!

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns