Header Nieuws

Nestlé zet haar deuren open voor het grote publiek. Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van ’s werelds grootste voedingsmiddelenconcern hebben Bruns en Tinker imagineers de familie experience nest in Zwitserland gerealiseerd.

Een open huis van 6.626 m2 aan het meer van Genève, op de plek waar Henri Nestlé in 1866 zijn eerste fabriek stichtte.
Aan de scenografie van nest werkten ruim 100 Nederlandse ontwerpers, engineers en bouwers samen. Tinker betrok bij het miljoenenproject (45M EUR) tal van andere creatieve bedrijven waaronder Bruns (engineering & productie) en Mansveld (AV- en lichttechniek). Op 2 juni wordt nest officieel geopend om vanaf 15 juni open te gaan voor bezoekers.

Concept
Nestlé heeft met een dagelijkse verkoop van 2 miljard producten een enorme maatschappelijke impact. Tegelijk krijgt het bedrijf regelmatig kritiek op haar maatschappelijke bijdrage. Daarmee was de tijd rijp om een eerlijke en inspirerende dialoog te voeren over waar het concern voor staat.
Het grote idee achter nest was simpelweg om transparanter te worden en een eerlijke en betrokken dialoog aan te gaan, met aandacht voor de hoogtepunten, maar ook voor de lastige kwesties. “Wij wilden absoluut geen 3D marketing brochure maken. Daarom hebben we voorgesteld een open huis te ontwerpen, aldus Erik Bär, partner/directeur Tinker imagineers. “Nestlé stelt zich in deze bezoekersattractie voor het eerst open voor het grote publiek, toont echte mensen met hun dromen en visies, vertelt over de rijke geschiedenis, inclusief de moeilijkheden en missers, en agendeert de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voeding en gezondheid die ons allemaal aangaan.”

Belevingsontwerp
Bezoekers krijgen een interactieve en persoonlijke kijk achter de schermen. Ze gaan met de onderneming mee op reis door verleden, heden en toekomst. In vijf verschillende zones laat Nestlé haar diversiteit zien met als leidmotief ‘care, enjoy, improve & share’.
Eyecatcher op het centrale atrium, Piazza, is een levensgrote boom met ruim 1200 handgemaakte bloemen van diverse productverpakkingen. Fondations brengt bezoekers in een authentieke, getimede attractie terug naar de tijd van de oprichting in de 19e eeuw. Zeitgeist is gewijd aan 150 jaar historie en verbindt Nestlé’s producten, beelden en verhalen aan de iconische momenten in de wereldgeschiedenis.
Het hedendaagse Forum maakt bezoekers op een interactieve manier bewust van de wereldvoedingskwesties en doet een appèl op de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Visions bestaat uit een spectaculaire wereld onder het glazen dak en symboliseert de toekomst. Bezoekers ervaren via games en een VR-experience de passie van de wetenschappers en hun creatieve innovaties. Voor kinderen is er een geheel eigen ontdekkingstocht door nest.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns