Header Nieuws

De stoere maar onbekende wereld van de offshore komt tot leven in de nieuwe experience van het Maritiem Museum Rotterdam. Qua samenwerking en eindresultaat een bijzonder succesvol project.

Met een veiligheidshesje aan en een helm op wanen bezoekers zich aan boord van een offshore platvorm midden op zee. Daar mag de bezoeker, middels een 10-tal simulaties, het spectaculaire werk van de helikopterpiloten, duikers en windmolenspecialisten testen en meedenken over de energie van morgen. Het uitdagende aan dit werk zijn de extreme weersomstandigheden op zee. De harde wind en metershoge golven maken de beroepen in deze sector extra uitdagend.

Een 360 graden filmprojectie prikkelt de zintuigen van de bezoeker. Schepen varen af en aan en helikopters landen op de daarvoor bestemde platformen. Een indrukwekkende wereld op zee waar een belangrijk gedeelte van onze energiewinning plaatsvindt. Olie, gas en wind worden gewonnen op zee. Menig bezoeker staat niet vaak stil bij wat er zich afspeelt op de diverse platvormen. Een ‘offshore-pas’ registreert tijdens de interactieve uitdagingen hoe geschikt de bezoekers zijn voor bijvoorbeeld ‘diepzeeboren’ of voor het ‘op zijn plek houden van een schip bij windkracht 10’. Via een lift waarmee de bezoeker afdaalt naar een diepte van drie kilometer onder het zeeoppervlak, komen ze in een donkere ruimte waar ze in alle stilte kunnen genieten van 3D-projecties van onderwaterrobots, diepzeefauna en objecten op ware grootte. In de laatste ruimte van de Offshore Experience ontdekken de bezoekers bij het uitlezen van de gegevens op de RFID-kaart of ze geschikt zijn voor de sector. Uiteindelijk eindigt de reis in de toekomst. Hier kan elke bezoeker stemmen op het beste duurzame idee voor energiewinning op zee, wat kan komen uit de koker van een professionele ingenieur uit de offshore wereld of misschien wel van een 8-jarige basisschoolleerling.

Voor dit stoere hightech project heeft het Maritiem Museum Rotterdam een zeer geschikt √, team bij elkaar verzameld. Wij hebben samen met Kossmann.dejong, middels een intensieve design & build samenwerking, deze complexe en bijzonder hoogwaardige tentoonstelling ontwikkeld. Het robuuste showcontrol systemen, bestaande uit een tijd gestuurde show met licht, geluid en beeld in een 3-dimensionale wereld van geel staal en zeer robuuste hands-on apparaten en exhibits. Alles is met veel aandacht voor precisie op een duurzame manier ontwikkeld, geëngineerd en geproduceerd.

De Offshore Experience is een groot succes! De eerste maanden trok de tentoonstelling per dag gemiddeld het dubbele aantal bezoekers en in de vakantieperiode staan er rijen voor de kassa. Een reden voor het Maritiem Museum om tijdens de voorjaarsvakantie het museum een extra uur langer open te houden.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns