Header Nieuws

We voelen ons kind aan huis bij het Museon en we zijn dan ook erg blij dat we de tentoonstelling One Planet weer hebben mogen realiseren. Een tentoonstelling met een bijzondere visie en boodschap aan de bezoeker.

Op 24 oktober 2016 opende het Museon haar nieuwe permanente tentoonstelling ‘One Planet’. Een spectaculaire expositie waar zowel publiek als stakeholders bijzonder enthousiast op reageren. Samen met het Museon zijn we trots op de realisatie van deze tentoonstelling maar daarnaast ook op het feit dat we het project weer binnen de vooropgestelde planning en budgetten hebben kunnen ontwikkelen en realiseren. Het Museon omschrijft Bruns als een partij die oplossingsgericht werkt en waarbij realisatie en kwalitatief hoogwaardige en bestendige exhibits voorop staan. Zowel op het vlak van project management, engineering als uitvoering is het Museon meer dan tevreden. De samenwerking wordt altijd bijzonder constructief en professioneel ervaren. Deze mooie woorden en complimenten voor ons team is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.

'One Planet' is een tentoonstelling gebaseerd op vier hoofdthema’s: water, voedsel, energie en identiteit. Tijdens de onderzoeks- en ontwerpfase zijn de vier thema’s uitgewerkt in individuele interactieve onderdelen. Omdat deze onderdelen perfect aan bleken te sluiten op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (vastgesteld in september 2015) werd besloten de tentoonstelling expliciet aan die doelen te verbinden. Daarmee kent de tentoonstelling een unieke positionering die de bezoeker een duidelijk, internationaal toekomstperspectief biedt.

Oorspronkelijk was het plan de tentoonstelling in fases op te leveren met een uiteindelijke einddatum van maart 2017. Het bleek echter praktischer en financieel aantrekkelijker voor het museum om de oplevering in één keer te realiseren. Eind 2015 zijn de werkzaamheden gestart en 15 oktober 2016 vond de oplevering plaats. In de periode tot aan de officiële opening werd proefgedraaid met de nieuwe opstelling. De eerste week bezochten meer dan 10.000 bezoekers de tentoonstelling en de reacties waren unaniem lovend.

Ten opzichte van de tentoonstelling ‘Jouw Wereld Mijn Wereld’ (de voorganger van 'One Planet' die ook door Bruns was gerealiseerd), is het aantal tentoongestelde voorwerpen verdubbeld en is er meer ruimte en aandacht voor het presenteren van de collectie. Bij de interactieve tentoonstellingselementen zijn direct gerelateerde collectiestukken te zien. Daarnaast hebben we een aantal vitrines ontwikkeld met daarin collectie die op een thematische wijze is geordend. Die ondersteunen het verhaal en geven er een extra dimensie aan.

De herinrichting bestaat uit 4 themaruimten plus een introductie. In totaal staan er 17 interactieve opstellingen, twee intro/outro meubels en hebben we 6 grote en 2 extra grote collectievitrines ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd. Midden in de tentoonstelling is een speciale opstelling van OLED schermen geplaatst welke in de vorm van een cirkel staan. In de vide hebben we als verwijzing naar de tentoonstelling een bijzondere opstelling met 5 grote schermen opgehangen. Bijzonder is te vermelden dat naast de tentoonstelling ook de complete verlichting door ons vernieuwd is. Alle bestaande lampen zijn vervangen door LED verlichting. Een grote investering maar belangrijker een duurzame oplossing die op den duur ook een besparing oplevert en niet in de laatste plaats een bijdrage aan een beter milieu.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns