Header Nieuws

<PERSBERICHT> 
Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan, maar we weten nu als dat het een feestjaar zal worden voor Bergeijk!

Dit jaar vieren we, samen met de rest van Nederland dat kunststroming ‘De Stijl’ 100 jaar bestaat. Ook onder de naam Mondriaan to Dutch Design (#MTDD). Gerrit Rietveld was immers een vooraanstaand lid van deze kunstbeweging. Voor Bergeijk valt dit jaar alles mooi samen met de voltooide grootscheepse renovatie van De Ploeg.

Vanaf april, wanneer het toeristenseizoen start en het bezoekerscentrum van De Ploeg geopend wordt, staan er tal van activiteiten op stapel. Achter de schermen is er de afgelopen maanden al hard gewerkt aan activiteiten en communicatiemiddelen rondom het Stijljaar. 

Website
Zo is de site www.rietveldbergeijk.nl al in de lucht! Op deze site kunt u meer informatie over het themajaar en de diverse activiteiten lezen. De site is voor inwoners, toeristen en kunstliefhebbers van De Stijl bestemd. Kortom, iedereen die Bergeijk en specifiek Rietveld en Ruys een warm hart toedraagt. De site is tot stand gekomen door medewerking van Stichting Rietveld & Ruys, VVV en de gemeente. De komende tijd wordt de site nog verder verfijnd. Dat de site al een paar maanden eerder in de lucht is, heeft alles te maken met de ambitie om met dit themajaar meer bezoekers en toeristen naar Bergeijk te halen en de verblijfsbestedingen te verhogen. Op de site zijn (nu al) arrangementen te boeken vanaf de maand april, voor toeristen/bezoekers maar uiteraard ook bedrijven (uitjes), verenigingen en inwoners. Horeca en toeristische ondernemers uit Groot Bergeijk hebben een mooi aanbod aangeleverd voor deze site. Ook op social media is rietveldbergeijk te vinden: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/rietveldbergeijk en https://7905d1c4e12c54933a44d19fcd5f9356-gdprlock/rietveldbergeij

Bezoekerscentrum De Ploeg
Begin april 2017 opent het bezoekerscentrum De Ploeg haar deuren. U vindt het bezoekerscentrum aan de voorzijde van het pand, dat onlangs een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Bruns, een internationale speler op het gebied van tentoonstellingsbouw en inrichtingen van musea, heeft hier haar nieuwe bedrijfslocatie gevonden. In recordtijd is het pand grootscheeps gerenoveerd. En hoe! Het pand is mooier dan ooit, met respect voor Gerrit Rietveld. De buitenzijde ziet er exact uit zoals het er in de jaren vijftig ook moet hebben uitgezien. Aan de binnenzijde is ook goed nagedacht over hoe het ooit was, maar hier is hedendaagse kunst en techniek toegevoegd. Aart van Asseldonk tekende voor het interieur van Bruns, dan naadloos aansluit op de strakheid die Gerrit Rietveld zo nastreefde, maar hij voegt er ook een vleugje '21ste eeuw' aan toe. Laat u verrassen in het bezoekerscentrum met permanent wisselende tentoonstellingen en informatie over de historie van dit markante gebouw. Het bezoekerscentrum is vanaf april op werkdagen dagelijks geopend tussen 10 en 16 uur. Op reservering is het bezoekerscentrum ook in het weekend geopend voor grotere groepen en rondleidingen.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns