Header Nieuws

Aan de hand van een uniek ‘learn en design & build’ ontwikkelingsproces zijn we met een zeer gedreven team bezig met de ontwikkeling van het splinternieuwe Experimenta in Heilbronn (DE). Een zeer intensief traject waar wij vol trots het grootste gedeelte van de interactieve galerijen in mogen vullen.

Verrassend, inspirerend en gedachten stimulerend, met open vragen aan het publiek. Het vernieuwde Experimenta moet het meest innovatieve science center van Duitsland worden. Bezoekers worden er geïnspireerd en uitgedaagd om te experimenteren; door aan te raken, te onderzoeken en te bouwen. Individueel en collectief.

De galerij met als werknaam ‘Stoff Wechsel’ zal een kleurrijke wereld worden waarbij de karaktereigenschappen van diverse materialen op verrassende manieren op de proef worden gesteld. Eye catchers als een gecrashte Audi, een waar black house en een uitvergroot virus vormen het decor van deze unieke thematentoonstelling. Daarnaast zijn we druk bezig met de ontwikkeling van onze tweede thema galerij ‘Welt Bild’. Hierbij zal de bezoeker gaan ervaren hoe wetenschappers de complex chaotische wereld om ons heen begrijpen met behulp van modellen en mentale methoden. Middels diverse tools komen allerlei domeinen in de wereld aan het licht: van de microwereld met kwantummechanica naar de macrowereld dat het hele universum of zelfs multiversum bevat. De bezoeker zal als ontdekkingsreiziger op pad gaan door dit ‘atelier des wissens’ en na afloop met een andere bril naar de wereld van de wetenschap kijken.

Het definitief ontwerp van ‘Stoff Wechsel’ (met design van NorthernLight) is inmiddels afgerond waarop wij vervolgens zijn gestart met de engineering en productie. Voor ‘Welt Bild’ verwachten we eind maart een definitief ontwerp te hebben waarna de engineering kan starten. We volgen bij dit project van Experimenta voor het eerst een uniek procesmatig model waarbij we in verschillende batches per exhibit, met focus en aandacht van het hele team (intern en extern), stap voor stap de hele keten van het productieproces doorlopen. Deze nieuwe manier van werken zorgt ervoor dat de eerste exhibits in juni 2017 al klaar zijn. Dit terwijl de levering en installatie pas gepland staat voor het eerste halfjaar van 2018. Middels een testperiode van een paar maanden zal de opening ergens in het najaar van 2018 plaatsvinden.

De nieuwe ‘Learn’ methodiek is gericht op het anders organiseren en het efficiënter maken van processen. De focus ligt op het optimaliseren van elk onderdeel van een project waardoor verspillingen geëlimineerd worden. Op deze manier kunnen we de productiviteit nog meer verhogen waardoor deze minder inspanning, minder kapitaal en minder tijd kosten. Een toegevoegde waarde die uiteindelijk ten goede komt aan de kwaliteit van ons product en resultaat voor onze klanten. De eerste reacties uit onze eigen organisatie zijn zeer positief en ook de eerste resultaten zijn veel belovend.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns