Header Nieuws

Bruns heeft de opdracht als hoofdaannemer voor de complete inrichting inclusief de vitrines van de ‘open treasure’, een expositie van wereldklasse waarbij de rijke collectie van de Kathedraal van Durham op een buitengewone wijze wordt tentoongesteld.

De kathedraal van Durham, meer dan 900 jaar oud, is een van de meest imposante gebouwen van Engeland. Je zou de kathedraal kunnen herkennen als decor voor de Harry Potter films.

De kathedraal van Durham werd eind 11e, begin 12e eeuw gebouwd om de overblijfselen van Sint Cuthbert (evangelist van Northumbria) en de Eerbiedwaardige Bede (christelijke monnik) te huisvesten. Dit getuigt van het belang dat werd gehecht aan de vroeg-benedictijnse kloostergemeenschap. Daarnaast geldt de kathedraal als het grootste en mooiste voorbeeld van Normandische architectuur in Engeland. De innovatieve gedurfdheid van het gewelf is een voorbode van de gotische architectuur. Achter de kathedraal staat het kasteel, een oud Normandisch fort dat het verblijf was van de prins-bisschoppen van Durham. Het belang van deze plek heeft direct te maken met de geschiedenis en het continue gebruik gedurende de afgelopen 1000 jaar.

In 1986 is de Durham Cathedral samen met het naastgelegen Durham Castle op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst, onder de zinsnede 'Durham Cathedral is the largest and finest example of Norman architecture in England'. De kathedraal is vrij toegankelijk voor publiek en wordt jaarlijks bezocht door circa 600.000 mensen. De kathedraal wordt tot op heden gezien als hét icoon van Noord-Oost Engeland.

Het ‘open treasure’ project is een belangrijk ontwikkel project dat de bezoekers van de kathedraal van Durham zal voorzien in zijn internationale, culturele en historische behoeften. Van beide gebouwen (kathedraal en kasteel) zullen de deuren geopend worden zodat iedereen de collectie kan komen bewonderen. Men hoopt dat de bezoekers aantallen hiermee zullen toenemen en daardoor ook de bijkomende uitgaven en donaties. Deze opbrengsten zullen bijdragen aan het onderhoud van de kathedraal en haar collecties om ervoor te zorgen dat de toegang tot de kathedraal voor iedereen gratis blijft.

Het project zal het verhaal van eerder ‘verborgen’ ruimtes vertellen; de onthulling van de historische en architectonische betekenis door de oprichting van een nieuwe tentoonstellingsroute die begint bij de slaapzaal van de monniken en zal eindigen in de ‘grote’ keuken. Deze nieuwe tentoonstellingsruimten geven de kathedraal de mogelijkheid om meer internationaal belangrijke collectie (treasures) tentoon te stellen, daar waar het momenteel aan ontbreekt.

De werkzaamheden van Bruns in de kathedraal zullen over een hoog kwaliteitsniveau beschikken. Dit om ervoor te zorgen dat een verscheidenheid aan interpretatieve methoden worden gebruikt zodat iedereen die een bezoek brengt aan de kathedraal niet alleen wordt geïnformeerd op een manier dat indruk maakt, maar ook nog aangemoedigd zal worden om verbinding te maken met het geloof en de passie achter een persoon, schilderij, object of ruimte in de kathedraal.

Bruns Op De Hoogte Op de hoogte blijven?
Blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en nieuwsitems!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Insta

Algemene voorwaarden Bruns | General conditions Bruns