Projecten
Opdrachtgever: Bolidt Innovation Center
Ontwerper: Kossmann.deJong
Locatie: Hendrik-Ido-Ambacht
Aantal m2: 1860
Realisatie: 20-11-2019
Disciplines: Interieur, Mechatronica en Robotica, Grafisch
Werkvelden: Brand experience center
Thema's: Icon ScienceIcon Technology

Al sinds 1964 is de kracht van Bolidt het in-huis ontwikkelen, produceren en toepassen van thermohardende kunststoffen. Kunststofsystemen voor (industriële) kunststofvloeren, scheepsdaken en slijtlagen. Bolidt gelooft dat het succesvol ontwikkelen een synergie is tussen; innovatiekracht, de samenwerking tussen medewerkers en het vermogen om te co-creëren met de klant. In het nieuwe Bolidt Innovation Center worden alle drie de ingrediënten onder één dak gecombineerd.
De klant maakt kennis met het product door in de ‘exhibit area’ alle materialen te zien, drukken, rekken, strekken en testen. Bolidt presenteert alle mogelijke oplossingen in echte stalen, waardoor de klant een realistisch gevoel krijgt bij het materiaal. Uiteraard geeft het bezoek andersom ook voor Bolidt inzicht in de wensen en eisen van de klant. Kortom een center voor een optimale samenwerking met succesvol resultaat.

Bruns was vanaf het begin betrokken bij het ontwikkelen en realiseren van het Bolidt Experience Center. Directeur Rienz Willem Bol koos, na Bruns te leren kennen door onder andere het bezoeken van het Nationaal Militair Museum en Micropia, voor een directe samenwerking in de vorm van een design&build project. 

Dit ontstond alvorens het ontwerpbureau Kossmann.deJong aan boord was. Vanuit een wederzijds zeer groot vertrouwen zijn alle exhibits en experience onderdelen door Bruns i.s.m. Kossmann.deJong volledig integraal gerealiseerd; Alle hardware, licht, speciale meubels, vitrines en integrale exhibits zijn door Bruns geengineerd en geproduceerd in eigen werkplaatsen.
Een spectaculaire show met een groot audiovisueel rolscherm, gordijnen die automatisch open en dichtschuiven en diverse showverlichting. Interactieve exhibits die de bezoeker in alle facetten van mogelijkheden de kwalitatieve producten van Bolidt laten ervaren; o.a. de pounder, de werkvoorbereiding, en de uitzoomer. Er is een control room met een gebogen projectiescherm dat via een grote tuner wordt bediend. Er zijn prachtige grafische elementen aan de wand die de wereld van Bolidt laten zien en er is ook een grote sample wand waar alle soorten materiaalsamples van Bolidt kunnen worden bekeken. De samenwerking smaakt naar meer, want er is inmiddels ook een afspraak om fase 2 verder in te zetten.

Fotografie: Thijs Wolzak

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Ulft

Ulft, Nederland

Op het DRU Industriepark in Ulft is het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het n

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Zutphen, Nederland

Zutphen is één van de oudste steden in Nederland. Een rijke geschiedenis van kerken, pakhuizen, ho

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

Holmegaard Works

Holmegaard, Denemarken

Holmegaard Værk is een nieuwe hotspot voor kunst-vakmanschap en traditie. Op deze locatie zijn icon
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter