Projecten
Opdrachtgever: Dr. Christian Sichau
Ontwerper: NorthernLight en YiPP
Locatie: Heilbronn, Duitsland
Aantal m2: 1800
Realisatie: 31-03-2019
Disciplines: Interieur, Audiovisuele middelen en Multimedia, Grafisch
Werkvelden: Science center
Thema's: Icon ScienceIcon Technology

Experimenta is heropend als meest innovatieve en grootste science centrum van Duitsland. Onder het motto ‘ontdekken, ervaren, herkennen’, maakt Experimenta wetenschap en technologie begrijpelijk voor jong en oud. Er staat één ding voorop en dat is: zelf uitproberen. Volgens Experimenta kan men pas iets leren door op een speelse manier verbindingen te leggen en vanuit eigen interesses nieuwe dingen te ontdekken. Het nieuwe gebouw bevat vier verdiepingsvloeren, waarvan de eerste drie zijn ingericht in verschillende thema’s en de vierde verdieping als kinderzone. Bruns heeft in samenwerking met NorternLight en YiPP twee van de drie verdiepingsvloeren, genaamd ‘StoffWechsel’ en ‘WeltBlick’, volledig mogen ontwikkelen.

Het project is, in een tijdsspanne van drie jaar, door Bruns als hoofdaannemer gemanaged. Dit houdt in dat Bruns het voortouw heeft genomen in het totale ontwikkelingsproces bestaande uit: ontwerpen, engineering en realisatie.

Het doel dat Bruns met NorthernLight en Yipp wilde bereiken, was de droom die de ambitieuze opdrachtgever voor ogen had waarmaken.

Het meest innovatieve en grootste science centrum van Duitsland worden, vroeg om meer dan een standaard verhaallijn. Door grote betrokkenheid van de opdrachtgever en creatieve invloeden van het gehele team zijn de verhaallijnen ‘StoffWechsel en ‘WeltBlick’ ontstaan.

Het resultaat van deze intensieve samenwerking was een open communicatie, waarin ruimte ontstond voor het hanteren van een uniek procesmatig model; Bruns heeft kunnen bewerkstelligen dat elke exhibit stap voor stap door de hele keten van het productieproces is gegaan, waardoor de exhibits al in tussenfases konden worden opgeleverd. Ook zorgde de open communicatie ervoor dat elk teamlid zich vrij voelde om, op een respectvolle manier, zijn of haar idee te delen. Dit resulteerde in twee creatief rijk gevulde verdiepingsvloeren. Bruns heeft de creatieve ideeën vertaald in maar liefst 110 uitdagende technische exhibits van hoogstaand kwaliteit. Voorbeelden van deze technische exhibits zijn: ‘Spelen met het weer’, Hengelen naar de sterren’, ‘Wandelen door een wereld van micro-organismen’, Het opnemen tegen de wind’ en ‘Je ogen laten misleiden door kleuren’.

Fotografie: Experimenta

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

TECHville

Genk, België

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die

Van Eyck. Een Optische Revolutie

Gent, België

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kun

KBR - Inkomhal

Brussel, België

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek van Brussel. Alle Belgische publicaties worden hie
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter