Projecten
Opdrachtgever: Holmegaard Værk
Ontwerper: Jens Ole Platz
Locatie: Holmegaard, Denemarken
Aantal m2: 2500
Realisatie: 03-06-2020
Disciplines: Interieur, Vitrines, Grafisch
Werkvelden: Bezoekers- & informatiecentrum
Thema's: Icon History

Holmegaard Værk is een nieuwe hotspot voor kunst-vakmanschap en traditie. Op deze locatie zijn iconische glazen items bedacht, gevormd en geboren. Het splinternieuwe museum legt de essentie van een lange Deense geschiedenis van glas, keramiek en design vast. Sinds 2008 was Holmegaard Glassworks gesloten. De werken waren in overvloed aanwezig en bleven koud en stil. Nu is er opnieuw leven in geblazen.

De nieuwe hotspot tilt de Deense ontwerptraditie tot een niveau waar het sinds de jaren ‘50 en ‘60 niet meer is geweest. Bezoekers worden uitgenodigd in een wereld van traditie, kunst-vakmanschap en mooie visies. Het museum neemt iedereen mee terug naar de tekentafel van de ontwerpers, waar ingenieuze ideeën mooie lijnen zijn geworden. Als bezoeker leer je over een werkplaats waar een zoon in de voetsporen van zijn vader treedt en waar hard werken, koppigheid en nieuwsgierigheid hun vruchten afwerpen.

Holmegaard Works is een verhaal waarin het verleden de inspiratie is voor de toekomst.

In een zeer prettige samenwerking met de interne ontwerpers en technische crew van Holmegaard heeft Bruns dit design&build project mogen realiseren.

Een groot bijzonder element is een enorm robuust gewaxte stalen looppad dat omringd is met balustrades van glas in combinatie met geperforeerde decoratieve en dichte platen staal. Het looppad begeleid de bezoeker door de oude glasfabrieken. Op de route staan op diverse plaatsen monumentale licht en AV palen om de bezoekers wegwijs te maken. Daarnaast wordt de fabriek tot leven gebracht door middel van een audio visuele en licht experience. Hierdoor beleeft de bezoeker de authentieke ambacht van glasblazen.
Einde looppad komt de bezoeker in een grote ruimte waar op een zeer indrukwekkende ruim 34 meter lange vitrinetafel al het keramiek- en glasdesign van Holmegaard wordt tentoongesteld. Deze vitrinetafel was echt een masterpiece in het project. Het vroeg de volle aandacht van de engineering en vakmanschap van Bruns om deze robuuste stalen vitrinetafel met een even lang lichtgrid erboven zo strak uit te voeren dat er geen enkele onregelmatige lijn zichtbaar is. Het resultaat is een monumentale opstelling die alle designobjecten prachtig laat uitkomen.

Naast de looproute en enorm grote vitrinetafel zijn er op verschillende plaatsen in de fabriek gigantische kleurrijke grafische panelen als context geplaatst. Ook is er een postcard wall waarin honderden kaarten te zien zijn over historische items in Holmegaard en omgeving.

De prettige samenwerking heeft geresulteerd in een project van hoogwaardig kwaliteit waar de klant zeer tevreden over is.

Fotografie: Emilia Therese

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Ulft

Ulft, Nederland

Op het DRU Industriepark in Ulft is het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het n

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Zutphen, Nederland

Zutphen is één van de oudste steden in Nederland. Een rijke geschiedenis van kerken, pakhuizen, ho

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

Holmegaard Works

Holmegaard, Denemarken

Holmegaard Værk is een nieuwe hotspot voor kunst-vakmanschap en traditie. Op deze locatie zijn icon
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter