Projecten
Opdrachtgever: Pon
Ontwerper: Onne Brouwer, Designwolf
Locatie: Amsterdam, Nederland
Realisatie: 01-10-2019
Disciplines: Interieur, Audiovisuele middelen en Multimedia, Grafisch
Werkvelden: Brand experience center
Thema's: Icon Leisure

Pon opent het MOVE Mobility Experience met als doel bezoekers van alle leeftijden na te laten denken over de toekomst van mobiliteit. Met de steeds drukker wordende steden is dit zeer belangrijk. MOVE is de eerste experience in Nederland die volledig in het teken staat van dit thema. Via een interactieve reis ontdekt de bezoeker de geschiedenis en de toekomst van vervoer.
Pon is de grootste mobiliteitsgroep van Nederland. De merken Gazelle, Swapfiets, Caterpillar, Greenwheels, Shuttel, Volkswagen, SEAT, Audi, Porsche en Bentley behoren tot haar producten en dienstenpakket. Met de realisatie van het nieuwe experience dragen ze direct bij aan het leefbaar houden van de stad Amsterdam. MOVE is gevestigd naast het Olympisch stadion, aan één van de drukste verkeersaders van Amsterdam. Vanuit een hub worden verschillende vormen van deelvervoer aangeboden, zoals de elektrische fiets en auto.

In samenwerking met Yipp en Designwolf, ontwikkelde Bruns vijf interactieve spellen voor het experience center. Spellen die jong en oud langs verleden, heden en toekomst van mobiliteit leiden.

Bij Pon draait het niet alleen om de toekomstige auto’s. Zo is een van de vijf exhibits ‘Cycling city’ gericht op de verplaatsing via de fiets. Twee personen kunnen via een fietssimulator racen tegen de klok. Ze rijden door het landschap van de toekomst en ervaren de voordelen van een snelle fiets ten opzichte van de auto. Niet alleen de toekomst, maar ook de geschiedenis van mobiliteit wordt uitgelicht. Middels een grote touchtable ‘History of the future’ bladert de bezoeker via interactieve pucks door een grote database aan informatie. Informatie in de vorm van oude illustraties en affiches die een beeld geven over hoe de mensen van vroeger fantaseerde over de toekomst van mobiliteit. Dit levert verbazingwekkende inzichten op die zelfs deels werkelijkheid zijn geworden.
De ‘Shuttle’ is een spel waarbij het gaat om het vinden van de zo effectiefst mogelijke route. Via een interactieve tafel krijgen de spelers een opdracht om van A naar B te komen via elk gewenst vervoersmiddel. De speler die de juist keuzes maakt wint. Ook het spel ‘Power future engergy’ gaat om het groener maken van Nederland. De speler krijgt op een grote interactieve kaart van Nederland een project en kiest de juiste zo duurzaam mogelijke middelen om het te kunnen voltooien. Wanneer dit spel met 4 spelers wordt gespeeld en iedereen de juiste keuze maakt, licht het meubel op in groen en zijn er geluidseffecten hoorbaar.

Tot slot wordt de dynamiek van de stad in ‘City in motion’ aan het licht gebracht. Tientallen Pon modelauto’s worden in deze exhibit omhoog getakeld middels een opvoermechanisme. Zodra de modelauto’s boven zijn, vinden ze hun weg naar beneden via 4 banen die kriskras door elkaar lopen. Het indrukwekkende effect dat ontstaat is bedacht vanuit een knipoog naar het kunstwerk Metropolis 2 van kunstenaar Chris Burden.

Pon heeft de ambitie om elke 9 maanden in het MOVE mobility experience center het thema van het museum te veranderen. Uiteraard zijn de ontwikkelde exhibits hiervoor geschikt.

Foto: Sarah-Dona Manev

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Ulft

Ulft, Nederland

Op het DRU Industriepark in Ulft is het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het n

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Zutphen, Nederland

Zutphen is één van de oudste steden in Nederland. Een rijke geschiedenis van kerken, pakhuizen, ho

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

Holmegaard Works

Holmegaard, Denemarken

Holmegaard Værk is een nieuwe hotspot voor kunst-vakmanschap en traditie. Op deze locatie zijn icon
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter