Opdrachtgever: Museon
Ontwerper: Designwolf
Locatie: Den Haag, Nederland
Aantal m2: 650
Realisatie: 19-10-2018
Disciplines: Interieur, Audiovisuele middelen en Multimedia
Werkvelden: Museum
Thema's:

Reizen in de ruimte is een tijdelijke tentoonstelling die de bezoeker van alle leeftijden onderdompelt in de wereld van ruimtevaart en wetenschap. Er is een wereld gecreëerd waarin je als bezoeker kunt ontdekken welke actuele technieken en thema’s een rol spelen in het verwezenlijken van de droom: zelf verder leven buiten de aarde.

Het Museon wil de interesse voor wetenschap en technologie van jongeren stimuleren. De tentoonstelling zet de bezoeker aan het denken en inspireert, doordat het alles laat zien over hoe de mens kan verhuizen naar andere planeten. Het publiek kan vaardigheidstrainingen doen, verkregen technische vaardigheden in praktijk brengen en ontdekken hoe men woont, werkt en slaapt in het ruimteschip.

De nieuwe inzichten uit de wetenschap over het reizen in de ruimte en het buitenaards bestaan worden gepresenteerd aan de hand van een combinatie van spannende interactieve exhibits. Het publiek wordt meegenomen in de verhaallijn aan de hand van de drie thema’s:
- Bewoonbare planeten vinden;
- Naar een andere planeet toe;
- Op de nieuwe planeet.

In een nauwe samenwerking tussen Bruns en het Museon is de gehele tentoonstelling tot stand gekomen.

Bijzonder hieraan was dat beide partijen, dus ook het Museon zelf, voor de helft verantwoordelijk zijn geweest voor de realisatie. Bruns heeft een aantal complexe en grote stukken gemaakt die het Museon door gebrek aan kennis, ruimte of materiaal zelf niet kon maken. Om realistisch en enigszins pragmatisch het maximale te bereiken op het gebied van interactiviteit heeft Bruns bestaande exhibits en andere eerder, door Bruns, gerealiseerde opstellingen ingebouwd volgens het design van het ontwerpbureau Designwolf. Om de constructie en uitstraling over de gehele tentoonstelling door beide partijen te waarborgen, is er door Bruns en het Museon samengewerkt met één en dezelfde toeleverancier.

Op 19 oktober 2018 is Reizen in de ruimte geopend door de man die alles weet over de ruimtevaart: André Kuipers en is tot 1 september 2019 in het Museon te bezichtigen.

Fotografie: Sara Dona

Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

   -   Mail

MUSIC!

Verschillende locaties

MUSIC! is een interactieve reizende tentoonstelling. Het initiatief van vier museums: Museon (NL), L

SuperSint

Venlo, Nederland

Het avontuur van SuperSint is een gloednieuwe doe-tentoonstelling in het teken van het echt Nederlan

Move Mobility Experience

Amsterdam, Nederland

Pon opent het MOVE Mobility Experience met als doel bezoekers van alle leeftijden na te laten denken

Vreugde & Verdriet

Antwerpen, België

De tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet staat in het teken van de 75 jaar bevrijding van An
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027