Projecten
Opdrachtgever: Alghanim International
Ontwerper: Cultural Innovations
Locatie: Koeweit Stad, Koeweit
Aantal m2: 1350
Realisatie: 12-01-2018
Disciplines: Mechatronica en Robotica, Audiovisuele middelen en Multimedia
Werkvelden: Science center
Thema's: Icon Technology

Het cultureel centrum Sheikh Abdullah Al Salem is een terrein van 13 hectare in het Al-Sha’ab-gebied aan de westelijke oever van Koeweit. Het totale complex bevat 4 musea van wereldklasse, een kunstgalerij, een theater en twee informatiecentra, waarbij de faciliteiten zijn verbonden door een centrale ‘overdekte’ straat waardoor de bezoekers en bewoners de site kunnen passeren van de stad naar de kust van de Arabische Golf. De musea behandelen natuurgeschiedenis, wetenschap, ruimte, Islam en schone kunsten. Met een totale tentoonstellingsoppervlakte van ongeveer 22.000 m2 is dit project momenteel het grootste museum project in de wereld.

Bruns werd in 2014 door Beck Interior Ltd (verantwoordelijk voor het project management van het totale project) aangesteld voor het ontwikkelen, produceren en installeren van een Robot Galerij in één van de musea. Met behulp van onze schat aan ervaring in de museale science wereld heeft het Bruns-team een moderne, unieke en meeslepende reeks van Robot-interactives gerealiseerd. 

De robots die Bruns heeft weten te realiseren voor deze robottentoonstelling zijn:

 • Scara Robot Plinth: Een robot die zo geprogrammeerd is om op een zo snel mogelijke manier een groot aantal kleine elektronische componenten op een verschillende printplaten te plaatsen. 

 • Scara Robot Interactive: Bij deze robot kan de bezoeker zelf een robotarm programmeren. De taak is om de bal van de ene plaats naar de andere te verplaatsen met behulp van een minimaal aantal handelingen. 

 • Water Tank: Een met water gevuld aquarium met twee drijvende robots die een onderwaterlandschap met deel van een scheepswrak kunnen verkennen. De robots kunnen door de bezoekers zelf worden bediend. Een scherm toont het beeld van de robots’s onderwatercamera zodat de bezoeker ziet wat de robots zien.

 • Rescue Robots: Hier kunnen bezoekers drie verschillende soorten terreinrobots testen op drie verschillende landschappen die voorzien zijn van obstakels.

 • Flying Robots: Verschillende ‘kubussen’ die aan elkaar gekoppeld kunnen worden om er één werkende robot van te maken. De gevoelskubus, heeft sensoren die de omgeving waarnemen, De data wordt verzonden naar de denkkubussen waarin ze worden gevormd voordat ze naar het uitvoeringskubus wordt verzonden.

 • Swarm Robot: Autonomen robots die met elkaar communiceren kunnen zichzelf als insecten ordenen. Bezoekers kunnen op een touchscreen selecteren welk zwermgedrag ze graag zouden zien. Eenmaal gekozen, wordt het gedrag geüpload naar de robots en zullen ze hun taak uitvoeren.

 • Ground Mapping Interactive: Robots worden gebruikt om een gevaarlijke omgeving te verkennen. Een interactief virtueel spel wordt geprojecteerd en bezoekers moeten een robot besturen die een gronddoordringende radar heeft. Alle kloven moeten worden gevonden zodat een konvooi dat achterop rijdt een veilige route kan nemen over de ijskap.

 • Robosally: Robots kunnen mensen in staat stellen om op afstand, veiliger en preciezere vakkundige taken uit te voeren. Bij deze exhibit heeft de bezoeker de uitdaging om een bal op te pakken en deze te navigeren in één van de drie gaten. Hoe hoger het gat, hoe groter de uitdaging.

 • Android Locomotion: Het blijft een uitdaging om robots dingen te laten doen die wij als mensen makkelijk vinden, zoals voetballen. In deze galerij zal het personeel twee verschillende humanoïde robots demonstreren. Op het eerste gezicht lijken ze op elkaar maar wanneer ze zijn ingeschakeld en gaan communiceren zie je de verschillen.

 • Commercial Robot: Wetenschappers en technici hebben al een verscheidenheid aan robots ontwikkeld die zijn ontworpen om specifiek psychologische reactie uit te lokken bij mensen. Deze galerij bevat een aantal emotionele robots welke door het galerij personeel een paar keer per dag aan het publiek wordt gedemonstreerd.

 • Robot Portrait: Robotperceptie blijft een belangrijk onderzoeksgebied. Een robotpresentatie van wat het ziet doet de vraag rijzen of ze hetzelfde waarnemen als mensen. Deze tentoonstelling heeft een kleine robot afgeschermd achter een scherm maar welke de bezoeker ziet en van hem/haar een portret maakt. Deze wordt op een whiteboard nagetekend.

 • Robot Faces: Sommige wetenschapper en ingenieurs hebben ernaar gestreefd een robot te maken die er zo goed mogelijk uitziet, beweegt en reageert. Deze humanoïd robot heeft een gedetailleerd gezicht dat verschillende objecten kan herkennen en er meer over weet te verkennen.

 • Learning Robot: In plaats van alles in een robot te programmeren zijn ook al intelligente robots die het vermogen hebben om te leren van voorgaande ervaringen. In deze galerij een doolhof die de snelste route van A naar B weet te vinden ondanks dat de bezoeker het doolhof ‘lay-out’ kan veranderen.

 • Robot Prosthetics: Steeds geavanceerde robotprothesen en -implantaten, samen met biometische benaderingen van robotica, vertonen een neiging tot convergentie tussen mensen en robots.

 • Frontier Robot: Gespecialiseerde robots zijn ontwikkeld om ongastvrije omgevingen te verkennen. Deze exhibit laat een statisch model zien van een planetaire verkenning op ExoMars.

 • Robot Portrait: Robot perception continues to be an important area of research and a robots representation of what it sees raises the question of if they perceive as humans do. This exhibit has a small robot shielded behind a screen that will ‘look’ at the visitor and draws their portrait. The portraits drawn on a whiteboard and is displayed behind the robot.

 • Robot faces: Some scientist and engineers have been striving to make robots that look, move and respond as nearly like humans as possible. This exhibit contains a robot Humanoid. The robot has a detailed humanoid face which can recognize several objects and tells what they are and gives some facts about the objects.

 • Learning robot: Rather than trying to program ‘intelligence’ into robots, they are programmed with the ability to learn from experience, just like humans. A maze learning ‘mouse’ robot on a ledlight maze. Visitors change the maze layout and the mouse explores to find a way from A to B, then explores further to find the fastest route from A to B.

 • Robot prosthetics: Increasingly sophisticated robotic prosthetics and implants along with biomimetic approaches to robotics show a tendency of convergence between humans and robots.

 • Frontier robot: Specialized robots have been developed to explore inhospitable environments. Static model of ExoMars planetary exploration rover placed on a plinth.
Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

TECHville

Genk, België

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die

Van Eyck. Een Optische Revolutie

Gent, België

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kun

KBR - Inkomhal

Brussel, België

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek van Brussel. Alle Belgische publicaties worden hie
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter