Projecten
Opdrachtgever: Limburgs Museum
Ontwerper: Limburgs Museum i.s.m. Tom Bouten (Interieurbouwer Bruns)
Locatie: Venlo, Nederland
Aantal m2: 300
Realisatie: 16-11-2019
Disciplines: Interieur, Vitrines, Grafisch
Werkvelden: Museum
Thema's: Icon Leisure

Het avontuur van SuperSint is een gloednieuwe doe-tentoonstelling in het teken van het echt Nederlands kinderfeest: sinterklaas. Kinderen beleven zelf de avonturen van sint en piet. Zo klauteren ze over daken, bedienen de pakjesmachine en voeren zijn paard in de paardenstal. De kinderen oefenen met taal, rekenen en trainen hun motorische en sociale vaardigheden op een speelse wijze. Niet alleen voor kleine kinderen is de tentoonstelling een groot avontuur. Ook voor oudere kinderen en ‘grote mensen’ bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Een verrijking in kennis over de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom sinterklaas en zijn rol onder de mensen.

De speel- en leerunits in de tentoonstelling sluiten aan bij het gelijknamige prentenboek ‘Het avontuur van SuperSint’, geschreven door Maranke Rinck en geïllustreerd door Martijn van der Linden. Het boek en de tentoonstelling dragen bij aan de ontwikkeling van de doelgroep.

Bruns was geheel verantwoordelijk voor het technisch ontwerpen, engineeren en realiseren van de SuperSint tentoonstelling. Een rijkgevulde tentoonstelling met verschillende elementen.

De pakjesmachine is een groot onderdeel. Deze pikt pakjes op die vervolgens een 60 meter lange baan afleggen door de foyer en eindigen in een gedecoreerde schoorsteen. Ook de boot in het midden van de foyer valt op. Dit is een bootconstructie van 6m lang met aan de ene zijde een boeg stoomboot met schoorsteen en aan de andere kant een boeg zeilschip met mast en glijbaan. Er zijn klimblokken in de vorm van daken met raampjes en geurunits. Ook is er een paardenstal met 2 decoratieve paarden, voer en een exhibit die aangeeft welk paard wat mag eten.

Verderop in de foyer staat een memoryspel bestaande uit een wand met 12 vakjes die elk voorzien zijn van een voorwerp. De juist gekozen vakjes blijft verlicht. Tegenover dit spel is een spelwand met een motorisch spel en grafische weergave van een bankje met karakters uit het verhaal.
Ook staan er drie open boeken van 1,8m hoog en een groot sinterklaasboek van 2,3m hoog. Naast deze open boeken is er een speciaal boek in een T-vorm die voorzien is van diverse vitrines in de gehele dikte van het boek.

De tentoonstelling wordt na sinterklaas gedemonteerd, opgeslagen en het volgende jaar opnieuw opgebouwd.

Fotografie: Petra Lenssen

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Ulft

Ulft, Nederland

Op het DRU Industriepark in Ulft is het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het n

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Zutphen, Nederland

Zutphen is één van de oudste steden in Nederland. Een rijke geschiedenis van kerken, pakhuizen, ho

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

Holmegaard Works

Holmegaard, Denemarken

Holmegaard Værk is een nieuwe hotspot voor kunst-vakmanschap en traditie. Op deze locatie zijn icon
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter