Projecten
Opdrachtgever: Cvba T2
Ontwerper: Tinker Imagineers
Locatie: Genk, België
Aantal m2: 600
Realisatie: 20-02-2020
Disciplines: Interieur, Audiovisuele middelen en Multimedia, Grafisch
Werkvelden: Bezoekers- & informatiecentrum
Thema's: Icon ScienceIcon Technology

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die technologie ademt. Techniek en technologie worden hier waarneembaar voor leerlingen, werknemers, ondernemers en werkzoekende. Dankzij TECHville nu ook speciaal voor jongeren (10-18 jaar).
De nieuwe ruimte is gericht op groepen van minimaal 6 tot maximaal 30 deelnemers. In teamverband gaan de bezoekers een spannend technologieavontuur aan. Jongeren ervaren de impact van technologie op hun eigen omgeving en dagelijks leven. Ze leren over de natuurkundige fenomenen STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Schoolklassen zijn de uiterst geschikte doelgroep voor een bezoek. De TECHville-coach maakt alle leerlingen TECHproof en zorgt voor een WOW-moment in de klas. Leerlingen ontdekken hun TECHtalent. Niet alleen tijdens het bezoek, maar de T2-Campus biedt ook kant-en-klaar lespakketten aan als voor- en natraject.

Bruns heeft samen met Tinker Imagineers en Yipp de verantwoordelijkheid gekregen over de totale inrichting van de belevingsruimte. Alle onderdelen zijn binnen tijdsbestek gerealiseerd. 

De gehele ruimte is voorzien van onder andere een entree, blokkenlandschap, verschillende eilanden en grafieken. Bijzonder aan dit project is dat Bruns naast het realiseren ook de content voor hands-on spellen heeft bedacht. Een vaardigheid die voorheen buiten de comfortzone lag, maar met de juiste kennis van specialisten intern is volbracht. Ata Tech heeft de spellen in de ruimte voorzien van de juiste hardware.
Unieke onderdelen in dit project zijn zeker te benoemen. In het midden van de ruimte is een slimme stad gebouwd. De stad is verbonden met alle interactieve spellen op de omliggende tafels. Een groot systeem zorgt ervoor dat alle tafels, de stad en schermen op elkaar reageren. Het doel van het spel: als team de stad steeds slimmer maken. Ook is het blokkenlandschap een bijzonder element. De vormgeving hiervan is doorgevoerd in de gehele ruimte van vloer tot in de muur.
Ook nieuw voor Bruns binnen dit project is, dat de spellen een behoorlijk lange speeltijd vereisen van zo’n 15 tot 30 minuten. TECHville wil de jongeren langer met één exhibit laten spelen, waardoor er een hoog educatieniveau ontstaat.
Kortom een project met diverse uitdagingen, die Bruns en de andere partijen met beide handen hebben aangepakt.

Fotografie: Tinker Imagineers

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

TECHville

Genk, België

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die

Van Eyck. Een Optische Revolutie

Gent, België

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kun

KBR - Inkomhal

Brussel, België

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek van Brussel. Alle Belgische publicaties worden hie
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter