Projecten
Opdrachtgever: VVV Goeree-Overflakkee
Ontwerper: Potztausend
Locatie: Ouddorp, Nederland
Aantal m2: 185
Realisatie: 01-03-2019
Disciplines: Interieur, Audiovisuele middelen en Multimedia, Grafisch
Werkvelden: Bezoekers- & informatiecentrum
Thema's: Icon Leisure

Het VVV Goeree-Overflakkee gevestigd in ‘t Blaeuwe Huus in Ouddorp herinnert in niets meer aan een traditionele VVV. De bezoekers kunnen in het nieuwe inspiratiepunt op een eigentijdse en interactieve manier verkennen wat er te zien en te doen is op Goeree-Overflakkee. Voorzitter Jeroen den Hollander wil met zijn VVV het gastheerschap op een moderne manier invullen: “We willen gasten op een unieke manier ontvangen en inspireren meer van ons prachtige eiland te ontdekken. De gast verwacht steeds meer beleving en interactie en dit nieuwe inspiratiepunt speelt daar helemaal op in. Ook voor inwoners is het een bezoek meer dan waard.” Wethouder Tea Both sluit zich aan bij Jeroen; “Het nieuwe VVV inspiratiepunt is echt heel bijzonder, een aanwinst voor het eiland.” Het project is onder leiding van Patrick Polie van DestinatieX tot stand gekomen. 

Bruns heeft, in samenwerking met ontwerpbureau Potztausend en Tekst en Uitleg, beleving op verschillende manieren toegepast in het nieuwe inspiratiepunt.

Er staat een interactieve tafel die door middel van projectie de highlights van het eiland toont. Bezoekers kunnen via een groot touchscreen invloed uitoefenen op welk thema op de tafel zichtbaar wordt. Zodra de keuze is gemaakt verschijnt op de tafel de locatie, op de touchscreen informatie over het gebied en op een grote wand achter de tafel foto’s. Ook kunnen de bezoekers in het nagemaakte interieur van een oude RTM tram een video over het eiland bekijken, waarbij bewegingseffecten in de bankjes aanvoelen alsof je werkelijk een tramrit maakt. Verderop in het inspiratiepunt vertellen bekende inwoners van Goeree-Overflakkee, zoals Dave von Raven of Richard Groenendijk, over hun favoriete plekken van het eiland. Ook is er een pop-up museum met mini tentoonstellingen van musea.

Kortom in het inspiratiepunt wordt op een museale wijze, mede door de audiovisuals en animaties van Create, de verhalen van de omgeving verteld. De thema’s natuur, water, cultuurhistorie en erfgoed staan hierin centraal.
Water is een zeer belangrijk thema voor het eiland. Er is aandacht aan geschonken door op surfzeilen watersportbeelden en actuele weersinformatie zoals; windsnelheid en golfhoogte te projecteren. Ook kan de bezoeker op een culinaire tafel een vismenu kiezen, dat op een bord verschijnt met uitleg over de betreffende vissoort.

Fotografie: Wim van Vossen

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

TECHville

Genk, België

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die

Van Eyck. Een Optische Revolutie

Gent, België

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kun

KBR - Inkomhal

Brussel, België

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek van Brussel. Alle Belgische publicaties worden hie
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter