Projecten
Opdrachtgever: Stichting Achterhoek Toerisme
Ontwerper: Potztausend
Locatie: Winterswijk, Nederland
Aantal m2: 82
Realisatie: 06-06-2020
Disciplines: Interieur, Grafisch
Werkvelden: Bezoekers- & informatiecentrum
Thema's: Icon LeisureIcon Nature

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Inspiratiepunt Winterswijk is hiervan het eerste resultaat. Joris Bengevoord, Burgemeester Winterswijk, is er trots op dat zijn dorp de eerste is. Gienne te Gronde, vestigingsleider van VVV Winterswijk zegt vooraf:“We zijn al een jaar bezig om samen met Achterhoek Toerisme de informatie naar een hoger plan te tillen. We zijn toe aan een nieuwe inrichting en kunnen het nu doen.”
Het concept dat wordt toegepast in de Achterhoek is al beproefd in de provincie Zeeland. In deze nieuwe opzet krijgen een aantal thema’s speciale aandacht. Voor Winterswijk zijn dat de steengroeve, het centrum, de grens en het landschap. Het inspiratiepunt heeft de papieren folders en routes behouden, maar is daarnaast vele malen interactiever geworden. Zo kunnen er films worden bekeken en zijn er schermen aanwezig waarop bezoekers zelf hun routes mogen samenstellen.

Bruns heeft in samenwerking met projectleider DestinatieX en ontwerpbureau Potztausend VVV Winterswijk omgetoverd in een VVV Inspiratiepunt.

Hier krijgt de bezoeker een goed beeld van diverse belevenissen in Winterswijk. Niet alleen de informatie inspireert de bezoeker over het dorp. Ook de inrichting geeft de natuurlijke omgeving weer in de gebruikte materialen, kleuren en geïllustreerde bomen.

In het inspiratiepunt zijn op verschillende plaatsen interactieve elementen aangebracht. De bezoeker ziet bij binnenkomst al gelijk wisselende foto’s in een projectie. Verderop bij de verhalenboom kunnen verhalen van echte Winterswijkers worden beluisterd. Zo vertelt een gids trots over de Steengroeve en de 11-jarige Jorn over de kabouters.
Het inspiratiepunt is voorzien van veel grafiek. Op een deel hiervan zijn speciale kijkers gemonteerd, waar de bezoeker beelden kan zien van dieren die voorkomen in het Nationaal Landschap Winterswijk. Bij de grafiek over Steengroeve, ontdekt de bezoeker in speciale lades vondsten van de groeve. Tot slot is op een touchtafel allerlei beeldmateriaal beschikbaar van de bezienswaardigheden in Winterswijk en de Achterhoek.

Burgemeester Bengevoord is enthousiast over het vernieuwde VVV Inspiratiepunt. “We ontvangen jaarlijks vele toeristen in Winterswijk, die we met het nieuwe inspiratiepunt warm willen maken om nog meer te gaan ontdekken dan ze vooraf van plan waren. Ook de speciale wand over de grensregio past goed in onze nauwe samenwerking met onze Duitse buren. Een aanwinst voor Winterswijk!”. Vestigingsleider Gienne zegt over Bruns: “De vaardig- en deskundigheid van de Bruns werknemers is: Excellent! Zeer vakbekwame werknemers die daarnaast ook zeer prettig in omgang zijn.”

Hip & Stijl fotografie

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

TECHville

Genk, België

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die

Van Eyck. Een Optische Revolutie

Gent, België

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kun

KBR - Inkomhal

Brussel, België

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek van Brussel. Alle Belgische publicaties worden hie
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter