Projecten
Opdrachtgever: Stichting Achterhoek Toerisme
Ontwerper: Potztausend
Locatie: Zutphen, Nederland
Aantal m2: 75
Realisatie: 06-06-2020
Disciplines: Interieur, Grafisch
Werkvelden: Bezoekers- & informatiecentrum
Thema's: Icon Leisure

Zutphen is één van de oudste steden in Nederland. Een rijke geschiedenis van kerken, pakhuizen, hofjes en koopmanshuizen behoort tot de stad. Hier mag dan ook een eigentijds VVV Inspiratiepunt niet ontbreken. Zutphen vertelt graag haar verhaal aan inwoners en toeristen. In het nieuwe VVV Inspiratiepunt kan dat op een visuele en interactieve manier. De thema’s Hanzestad, routes, Made in Zutphen, kunst & cultuur, vestingstad en torenstad, zijn hier te ontdekken. Niet alleen is er informatie over de geschiedenis, ook is er boordevol inspiratie op te doen over wat Zutphen en omgeving tot de dag van vandaag te bieden heeft. 

Bruns heeft samen met projectleider DestinatieX en ontwerpbureau Potztausend het VVV Inspiratiepunt in Zutphen omgetoverd. 

Er zijn naast de vertrouwde routes, brochures en souvenirs diverse interactieve manieren tot inspireren ontwikkeld en geproduceerd. Zo heeft het VVV Inspiratiepunt geen balie meer, maar een grote ontmoetingstafel. Hierin is een touchscreen verwerkt waar bezoekers informatie vinden over de Achterhoek en Zutphen.

Ook zijn bijna alle wanden voorzien van grafiek. Op de grote historische kaart van Zutphen kan een ‘koggeschip’ door de grachten heen bewegen. Tijdens deze route zijn op een scherm belangrijke vestingwerken van de stad te zien, met daarbij tips om deze te gaan verkennen. Verderop in het VVV Inspiratiepunt is een beeld van de kenmerkende hofjes van de stad. In de grafiek zijn deurtjes te openen, waardoor je als het ware de hofjes kan binnenlopen om ze van binnenuit te bekijken.

Wat zeker niet mag ontbreken is het beeld van de Hanze historie en de handel waarmee de stad groot is geworden. Het inspiratiepunt geeft dit beeld in hoofdlijnen weer. De verschillende torens van Zutphen zijn te ontdekken via het draaien aan een groot rad. Onder het thema kunst en cultuur behoren verschillende musea en bij ‘Made in Zutphen’ de winkelgebieden en bedrijven in de stad.

Hip en Stijl fotografie

 

 

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Ulft

Ulft, Nederland

Op het DRU Industriepark in Ulft is het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het n

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Zutphen, Nederland

Zutphen is één van de oudste steden in Nederland. Een rijke geschiedenis van kerken, pakhuizen, ho

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

Holmegaard Works

Holmegaard, Denemarken

Holmegaard Værk is een nieuwe hotspot voor kunst-vakmanschap en traditie. Op deze locatie zijn icon
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter