Projecten
Opdrachtgever: Stichting Het Rijksmuseum Amsterdam
Ontwerper: Wilmotte & Associés, Cruz y Ortiz arquitectos
Locatie: Amsterdam, Nederland
Aantal m2: 14500
Realisatie: 12-04-2013
Disciplines: Interieur, Vitrines, Verlichting
Werkvelden: Museum
Thema's: Icon ArtIcon History

Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Na tien jaar verbouwen, renoveren en restaureren heeft de opening van het geheel vernieuwde Rijksmuseum plaats gevonden op 13 april 2013 jongstleden middels een Koninklijke opening. De volgende dag, zondag 14 april 2013, gingen de deuren van het Rijksmuseum weer open voor het publiek.

In het nieuwe Rijksmuseum is écht álles nieuw! Een geheel nieuwe opstelling, een volledig vernieuwd gebouw (naar duidelijke architectuur van Cuypers), nieuwe publieksfaciliteiten, een nieuw aangelegde tuin en een splinternieuw Aziatisch Paviljoen. Alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. In 80 zalen vertellen 8.000 voorwerpen van kunst en geschiedenis straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur van de Middeleeuwen tot nu.

Bruns was als tentoonstellingsbouwer verantwoordelijk voor het de museale inrichting van het Aziatisch Paviljoen, Special Collections tentoonstelling en 20e eeuw Galerij. Daarnaast heeft Bruns B.V. alle Rijks Objectsteunen mogen ontwikkelen en uiteindelijk gemonteerd op locatie.

 

Het Aziatische Paviljoen betreft een door Cruz y Ortiz arquitectos ontworpen gebouw dat de collectie Aziatische kunst van het Rijksmuseum huisvest. De tentoonstelling in het Aziatische Paviljoen beslaat een oppervlakte van ca. 300 m2 en is verdeeld over twee bouwlagen. Het betreft een serene tentoonstelling die bestaat uit vrijstaande beelden van verschillende materialen op sokkels en diverse vitrines, waarbij de nadruk lig op wandvitrines. De collectie die getoond wordt heeft een grote diversiteit, zowel geografisch als in periode. De tentoonstelling is onderverdeeld in een aantal geografische gebieden (denk aan India, Japan, China, Indonesië etc.).

De Special Collections tentoonstelling betreft een door Wilmotte & Associés S.A. ontworpen tentoonstelling in het souterrain van het museum die een oppervlak van ca. 1300 m2 beslaat. Het betreft een tentoonstelling met een hoge dichtheid waar samenhangende collecties zilver, glas, porselein, aardewerk, wapens en scheepsmodellen worden getoond. Deze objecten worden uitsluitend in vitrines getoond, vitrines die op basis van de architectuur zijn ontworpen.


 
 
 
Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Groenlo

Groenlo, Nederland

Het nieuwe VVV Inspiratiepunt Groenlo neemt de bezoeker mee in de Groenlose geschiedenis. 

KBR Museum

Brussel, België

Het KBR, Koninklijke Bibliotheek van België, in Brussel opent een eigen museum. Het museum staat in

Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto

Parijs, Frankrijk

Palais Galliera, het Parijse modemuseum, presenteert de tentoonstelling “Gabrielle Chanel - Manife

VVV Inspiratiepunt Ulft

Ulft, Nederland

Op het industrieel erfgoed DRU Industriepark in Ulft is het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterho
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter