Projecten
Opdrachtgever: Museum voor Schone Kunsten, Gent
Ontwerper: Pièce Montée
Locatie: Gent, België
Realisatie: 01-02-2020
Disciplines: Vitrines
Werkvelden: Museum
Thema's: Icon ArtIcon History

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent. Van deze Vlaamse meester zijn wereldwijd slechts een twintigtal werken bewaard. Zeker de helft daarvan is naar het MSK afgereisd. De stukken zijn samengebracht met werk uit van Eycks atelier en kopieën van intussen verdwenen schilderijen. Ook bevat de tentoonstelling meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen. Alle werken zijn verdeeld over maar liefst 13 heringerichte museumzalen.

De tentoonstelling ‘Van Eyck. Een Optische Revolutie’ is een absolute once in a lifetime-ervaring. Het is dé kans om in detail de revolutionaire blik en het genie van de meester te ontdekken. De tentoonstelling is te bezoeken van 1 februari tot en met 30 april 2020.

In samenwerking met het ontwerpbureau Pièce Montée en lichtbureau Chris Pype heeft Bruns de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een Optische Revolutie’ binnen gestelde opleveringstermijn gerealiseerd.

Bruns heeft een leidende rol gehad in het adviseren, engineeren en produceren van high-end conditionele en inbraakvertragende vitrines. Startende met advies over vitrinetechnieken om de perfecte conditie te garanderen. Dit is van zeer hoog belang voor de waarborging van het optimaal behoud van de stukken.
Vervolgens zijn er een 5-tal verschillende soorten vitrines ontwikkeld, namelijk: stolpen, wandvitrines, tafelvitrines, vrijstaande wandvitrines en speciale types. Bruns heeft alle soorten integraal in zeer hoge kwaliteit geproduceerd volgens de standaard van de Britse richtlijnen. De vitrines zijn luchtdicht, met minder dan 0,1 luchtwisselingen per dag. Ook de klimaatcontrole is van zeer hoog niveau. Deze wordt gecontroleerd door geïmplementeerd meetapparatuur dat elke 5 seconden een signaal stuurt naar de centrale. Daarnaast zijn de vitrines voorzien van openings- en trillingssensoren.

De kunstwerken hangen in verschillende themaruimtes met elk een eigen kleurstijl. De rugwanden van de vitrines zijn gekleurd met neutrale verf, zonder schadelijke emissie, in dezelfde tint als de muur.

Kortom, een project met vele vereisten en specificaties, integraal gerealiseerd door het specialistische team van Bruns waarin alle disciplines zijn gewaarborgd.

Fotografie: Bart van Leuven, ontwerpbureau Pièce Montée Gent en David Levene, MSK Gent

 

Bruns Download Icon Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

VVV Inspiratiepunt Winterswijk

Winterswijk, Nederland

In de Achterhoek werken de VVV’s aan een transformatie van winkel naar Inspiratiepunt. Het VVV Ins

TECHville

Genk, België

TECHville is een splinternieuwe belevingsruimte op het T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die

Van Eyck. Een Optische Revolutie

Gent, België

Februari 2020 is de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit geopend in het Museum voor Schone Kun

KBR - Inkomhal

Brussel, België

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek van Brussel. Alle Belgische publicaties worden hie
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter