Opdrachtgever: Stichting VVV Zuid-Limburg
Ontwerper: Onder leiding van Edith Kurris
Locatie: Valkenburg a/d Geul, Nederland
Aantal m2: 65
Realisatie: 22-05-2019
Disciplines: Interieur, Audiovisuele middelen en Multimedia
Werkvelden: Bezoekers- & informatiecentrum
Thema's:

“Onze wereld verandert en wij veranderen mee”: zei Anya Niewierra, algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, tijdens de lancering van de nieuwe naam en het beeldmerk. Het oudste VVV van Nederland is na 134 jaar veranderd van naam. De aanleiding hiervoor was de groei van het aantal buitenlandse gasten en de veranderende rol van het VVV. Anya Niewierra legt uit: “De naam VVV verwijst vooral naar onze informatietaak. Echter, wij doen meer dan dat. Naast het verstrekken van informatie en het verzorgen van de marketing, exploiteren we een routepunt, een evenementenpunt en een online ticketservice. Daarnaast schrijven we toeristische visies en bidboeken, adviseren bedrijven en overheden, doen marktonderzoek en realiseren Europese projecten.” Kortom de organisatie is uitgegroeid tot een aanjager en verbinder in het toerisme. Er is gekozen voor het woord ‘Visit’ in de naam, omdat dit bekend is bij jongere generaties en de buitenlandse gasten. Wat gelijk de doelgroep is waar nadrukkelijk de focus op gaat liggen de komende jaren.

De vernieuwde vestiging in Valkenburg is vanaf nu de Visit Zuid-Limburg Experience, waarin het woord inspireren centraal staat. De nieuwe experience treedt in de rol als winkel en bron van inspiratie voor een verder bezoek aan de regio. Op een hedendaagse wijze kan de bezoeker de vertrouwde diensten en diverse belevingen ervaren. Zo wordt de bezoeker bijvoorbeeld begroet door de locals van Valkenburg die na een welkom door burgemeester Jan Schrijven de gast meenemen naar hun favoriete plekje. Ook is er bijvoorbeeld de nieuwe virtual reality film over Zuid-Limburg, die te bekijken is met een VR-bril. Deze film laat de bezoeker kennismaken met de bewogen geschiedenis van Zuid-Limburg als Bron van Europa. In de Green Screen Fotostudio kan de bezoeker zich laten fotograferen op unieke locaties in Zuid-Limburg. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op het podium van het beroemde festival Pinkpop te staan. Daarnaast worden via verschillende online schermen de vele toeristische hoogtepunten van Zuid-Limburg getoond. Uiteraard kan de bezoeker evenementen boeken, streekproducten proeven, de VVV Cadeau card kopen of zich persoonlijk laten adviseren door één van de deskundige werknemers. Het blijft immers een betrouwbaar VVV.     

Download PDF
Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt direct de referentie als PDF.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

   -   Mail

MUSIC!

Verschillende locaties

MUSIC! is een interactieve reizende tentoonstelling. Het initiatief van vier museums: Museon (NL), L

SuperSint

Venlo, Nederland

Het avontuur van SuperSint is een gloednieuwe doe-tentoonstelling in het teken van het echt Nederlan

Move Mobility Experience

Amsterdam, Nederland

Pon opent het MOVE Mobility Experience met als doel bezoekers van alle leeftijden na te laten denken

Vreugde & Verdriet

Antwerpen, België

De tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet staat in het teken van de 75 jaar bevrijding van An
Meer informatie?
Voor meer informatie over Bruns en onze productiemogelijkheden nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze inspirerende locatie De Ploeg. Laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027